BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'tan Diyanet'e sert sözler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da halka seslendi. Demirtaş, Gazi Mahallesi'nde bir camiinin AK Parti adına propaganda yaptığını iddia etti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Şanlıurfa mitinginde konuştu. Dün Gazi Mahallesi'nde yaşanan olaya ilişkin Demirtaş, "Dün İstanbul Gazi Mahallesi Yeşil Camii'nde cuma namazı ve hutbesinden sonra caminin imamı diyor ki, yarın cumhurbaşkanının mitingi vardır. Bütün cemaati mitinge davet ediyorum diyor. Caminin imamı söylüyor bunu. Oradakilerden bazıları itiraz ediyor. Dışarı çıkıyorlar, cami avulusuna aynı camide miting bildirisi dağıtıyor" dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Genç arkadaşlarım onların tahriklerine gelmeden 7 Haziran seçimlerine gitmeliyiz. Zenginler yatlar için mazotu 1 liraya alırken fakir çiftçimiz 4 liraya mazot alıyor. Gerçek bir halk partisi ile bu adaletsizliğe son vereceğiz hep birlikte.

"BİZE KÜFÜRLER YAĞDIRIYORLAR"

HDP sizin gücünüz, sizin desteğinizle kazanırsa, Allah'ın izniyle vergi adaletini biz sağlayacağız. Yoksulun hakkını hiçbir parti sizin kurduğunuz bu parti kadar savunamaz. Bu partiyi siz kurdunuz, sizler var ettiniz. Gerçek bir emekçi partisi ancak Türkiye'de emekten yana bir politika yürütebilir. En az emekli aylığı 1800 TL olsun dediğimizde alay ediyorlar. Oysa önerdiğimiz rakamlar açlık sınırının bile altındadır. Siz 1800 TL alsanız bile ailenizden biri çalışırsa en az 3 bin lira girince eve açlık sınırından çıkmış oluyorsunuz. Biz diyoruz asgari ücreti, emekli aylığını arttırıyoruz diyoruz, gülüyorlar. Biz vatandaşın üzerindeki yükü kaldıracağız. Asıl sen etrafındaki müteahhitlere verdiklerinin hesabını ver. Kimi medya patronu, kimi televizyonu var, oralardan bize küfürler yağdırıyorlar.

"HALKI KARINCA GİBİ GÖRÜYOR"

Sarayı o kadar yüksek kurmuşlar ki, oradan bakınca halkı karınca gibi görüyorlar. Sarayı yanlış yere yaptılar, içinde yanlış kişi oturuyor. Bu yüzden yoksulsunuz.

Ben Kudüs Yahudilerin demedim. Ama meydan meydan dolaşıp yalan kampanyası yürütüyorlar. Diyanet İşleri Başkanı olsanda sıradan insan olsanda öteki dünyaya gideceğiz. Orada Tayyip Erdoğan yok, orada da korkma.

"ALLAH KURAN'I OKU DİYE YOLLADI, SEN..."

Onların yalanını dinlemeyin. Onlar çıktıklarında televizyona harcadığınız elektriğe yazık. Kapatın izlemeyin.

Dün İstanbul Gazi Mahallesi Yeşil Camii'nde cuma namazı ve hutbesinden sonra caminin imamı diyor ki, yarın cumhurbaşkanının mitingi vardır. Bütün cemaati mitinge davet ediyorum diyor. Caminin imamı söylüyor bunu. Oradakilerden bazıları itiraz ediyor. Dışarı çıkıyorlar, cami avulusuna aynı camide miting bildirisi dağıtıyor. İki arkadaşımız uyardığında birine 2 kurşun, diğeri 4 kurşun sıkıp yaralıyorlar.

Bize dinsiz diyenler iyi dinlensin. Kuran'ın ilk emri okudur,meydanda sallaman için gönderilmedi. Onun ilk emri okudur,oku. Caminin elektriği kesik olduğu için millet ezanı duymayacak, senin Diyanet İşleri Başkanın lüks otomobile binecek. Allah Kuran'ı oku diye yolladı, reklam yap diye yollamadı. İlk emir okudur, çal değil.

Ben her miting meydanında söyledim. Biz payımızı ne cumhurbaşkanına ne başbakana hakkımızı helal etmiyoruz. Haram olsun haram. Ellerinde valiler, kaymakamlar var.