BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu: 151 yıl önce bugün...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kocaeli mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu, 151 yıl önce yaşanan Çerkes göçü ile ilgili 'Çerkes yurtdaşlarımız cumhuriyete büyük emek verdiler. Onları büyük rahmetle anıyorum.' dedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nde halka seslendi. 151 yıl önce Çerkes göçünün yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bugün bir tören var. 151 yıl önce Çerkes vatandaşlarımız Kafkaslardan göçtüler. Ağır bir yıkım oldu. Buradan bütün yurtdaşlarım, hepiniz acıları paylaşmaya hazır olun. Çerkes yurtdaşlarımız cumhuriyete büyük emek verdiler. Onları büyük rahmetle anıyorum. 151 yıldır bu acıyı yaşıyorlar. Onların Türkiye için çaba harcadıklarını biliyorum. Onların acılarını yürekten paylaşıyorum. Bunu da ifade etmek isterim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Sevgili Kocaelililer 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacağız. Yolu yurtdaşları sandığa görütmektir. Tepkinizi sandıkta gösterin. Eğer Türkiye'yi yaşanacak bir ülke olmaktan çıkardılarsa tepkiyi göstereceğiz. Sandığa gideceğiz, derslerini göstereceğiz.

"70 MİLYON RAHAT EDECEK"

Kocaeli bir anlamda sanayini başkentidir. Emeğin başkentidir ama Kocaeli'nde işsizlik var. Türkiye'nin her tarafında işsizlik var. Her 4 gençten biri işsiz. Üretmek için istihdamın yaratılması lazım. Size söz verdim, her alanda söz verdim. Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz. Yolsuzluk sorununu çözeceğiz. Refahı tabana yayacağız. Tepedekiler değil alttakiler rahat edecek. Bir avuç insan değil, 70 milyon rahat edecek.

11 milyon emeklimiz var. 11 milyon emeklinin yoksulluk içinde yaşadığını biliyoruz. Emekli rehaf içinde yaşamıyor. Emekli Ramazan bayramında Kurban bayramında torunundan kaçıyor. Emekliye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğim.

"EMEKLİYE ÇİFT MAAŞ VERECEĞİM, SÖZÜM SÖZ"

Emekliye iki maaş ikramiyeyi sözüm söz vereceğim. Kocaeli'den söz, Türkiye'ye söz. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve halka vereceğim. Onlar yandaşlarını düşünüyorlar ben sizi düşünüyorum. Benim için siyaset halka adanmışlıktır. Sendikaların kabul etmediği bir kıdem tazminatı düzenlemesi asla ve asla parlamentodan geçmeyecektir.

Bunlar darbeleri kötülüyorlardı ama 12 Eylül'ün darbe hukukunu aynen savunuyorlar. Sendikalaşmak kadar doğal bir şey olabilir mi? Elbette olacak, insanlar bir araya gelecek. O nedenle taşeron işçilerin de sendikalı olması, grev ve toplu sözleşme haklarının olması bizim savunduğumuz ve bundan sonra da savunacağımız temek ilkelerden birisi.

"BUGÜN BİR TÖREN VAR..."

Bugün bir tören var. 151 yıl önce Çerkes vatandaşlarımız Kafkaslardan göçtüler. Ağır bir yıkım oldu. Buradan bütün yurtdaşlarım, hepiniz acıları paylaşmaya hazır olun. Çerkes yurtdaşlarımız cumhuriyete büyük emek verdiler. Onları büyük rahmetle anıyorum. 151 yıldır bu acıyı yaşıyorlar. Onların Türkiye için çaba harcadıklarını biliyorum. Onların acılarını yürekten paylaşıyorum. Bunu da ifade etmek isterim.

"FAİZLERİN EN AZ YÜZDE 80'İNİ SİLECEĞİM"

Eğer sende yaşanacak bir ülke istiyorsan, kamyoncu kardeşim, geleceksin sende CHP diyeceksin. Kocaeli, yurtdaşların aynı zamanda çok borçlandıkları bir yer. Kredi kartı borcu var. Sözcüm söz CHP iktidarında bu faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim. Vatandaş rahatlayacak.

7 Haziran'da sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Sandığa giderken geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş herhangi bir arkadaşınızı ikna edeceksiniz. Ben sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.