BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'ın yanına ilginç pankart!

Batman'da Belediye Başkanlarına hitap eden Demirtaş'ın arkasına asılan pankart büyük dikkat topladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'da Belediye Başkanlarına hitap etti. Demirtaş "Yerinden yönetim modeli, İzmir'in, Antalya'nın, Edirne'nin, Tekirdağ'ın, Ankara'nın, Trabzon'un, Artvin'in kendini yerelden yönetmesi fikridir" dedi. 

Belediye başkanlarıyla toplanan HDP Lideri Selahattin Demirtaş'ın arkasına "Daha tutuklanmamış belediye eş başkanları ile buluşma toplantısı" pankartı asıldı.

HDP'li belediye başkanlarının birçoğu PKK ile ilişkili olmakla suçlanarak görevden alındı ve bazıları tutuklandı.

Demirtaş, bölgedeki Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) mensubu belediye başkanlarının katılımıyla Batman Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, DBP'li belediye başkanlarının sözde "öz yönetim" çağrılarını desteklediklerini söyledi.

Sözde "öz yönetimi" savunan Demirtaş, bunun da Türkiye toplumunda büyük bir heyecan uyandırdığını iddia etti.

İzmir'in, Antalya'nın, Edirne'nin, Tekirdağ'ın, Ankara'nın, Trabzon'un, Artvin'in kendini yerelden yönetmesi fikrinin herkese sıcak geldiğini ileri süren Demirtaş, herkesin bunu anlamaya başladığını savundu.

Ülke bölünmeden, herkesin kendini yerelden yönetebileceği, kararlar alabileceği yönetim modelini önerdiklerini ifade eden Demirtaş, "Yerel yönetimlerin özerkliğinde, eğitim, sağlık, tarım, balıkçılık, hayvancılık, turizm politikası, yerel asayiş, kadın, gençlik, kültür bütün bu yetkilerin bütçesiyle belediyeye emanet edildiği yönetim modelinde herkesin kendi diliyle, inancıyla, kültürüyle korkmadan yaşayabilir. Yerinden yönetim modeli, İzmir'in, Antalya'nın, Edirne'nin, Tekirdağ'ın, Ankara'nın, Trabzon'un, Artvin'in kendini yerelden yönetmesi fikridir" diye konuştu.

Herkesin kendini savunma hakkının bulunduğuna dikkati çeken Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler ateşkes ve silah dışı yöntemlerde ısrarcıysak bir bildiğimiz var ki ısrar ediyoruz. Bizim halkımız kaybetmez. Bundan herkesin emin olması lazım. Biz kimseye 'onurunuzu teslim edin, gelin teslim olun' falan da demiyoruz, demeyiz de. Herkesin, her canlının kendini savunma hakkı vardır. Buna hiç kimsenin itirazı olamaz. Ama bizler demokrasimizi inşa ederken, öz gücümüze dayanarak bütün bileşenlerimizle ayağa kalkmış bir halk olarak adım adım zafere doğru gidebiliriz." 

Yurt dışına kaçan eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı anımsatan Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Valiler, kaymakamlar, savcılar, emniyet müdürleri, onlara tekrar hatırlatmak istiyorum. 'Nasıl olsa arkamızda bir saray var, hükümet var' diyorsanız yanılıyorsunuz. Ne yapacaksınız, 2 Kasım'da? Arkanızda siyasi bir güç olmayacak. Ankara'dakiler bir yolunu bulur kurtarır kendini, olan size olur. Bir zamanlar güneş gözlüklü, kelli felli, göbekli savcılar vardı. Nasıl yurt dışına kaçtılar gördünüz. Yürüdüklerinde zannedersin ki yer gök sallanıyor. Öyle azametleri vardı. Size de sıra gelecek, yargılanacaksınız hepiniz."