BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan resti çekti: Biz bu planı kabul etmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan Batı'nın derdinin Suriye'yi bölmek olduğunu söyledi ve resti çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fahri Doktora ve 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Şöleni'ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan ABD, Batı ve Rusya'nın Suriye politikasını eleştirdi. Esad'ın Moskova'da ağırlanmasına tepki gösteren Erdoğan, "İşte en son Rusya'daki görüşme. Düşünebiliyor musunuz? 370 bin insanın kanına giren bir kişiyi kırmızı halıyla karşılamanın devletler arası diplomaside yeri olabilir mi? Maalesef insanlık bunu da gördü." dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin Haziran ayında ilk mezunlarını verdiğini memnuniyetle öğrendim. Merhum Hasan Kalyoncu kendi adını taşıyan bu üniversite onun hayallerini gerçekleştireceğini biliyorum.

MEMNUNİYETLE ÖĞRENDİM

Buradaki her öğrencinin yetişmesi, varlığı onun amel defterine yazılacağını biliyorum. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin Haziran ayında ilk mezunlarını verdiğini memnuniyetle öğrendim.

HEPİNİZİ ALKIŞLIYORUM

Ülkemizde ve özellikle Gaziantep'imizde bir süredir yaşadığımız hadiseler geçmişimiz ve geleceğimiz arasında çok güçlü köprüler kurmamıza neden olacaktır. Buradaki insanların bir ensar sabrı olduğunu biliyorum. Hepinizi alkışlıyorum. 

SURİYE MESELESİ DÜNYA GÜNDEMİNDE

Suriye meselesi uluslararası toplumun gündeminde hergün daha fazla yer alıyor. Suriye meselesi dünya kamuoyunda daha da öne çıktı. Ama dert başka. Dert Türkiye'yi bölmek.

BAŞARAMAYACAKLAR

Başaramayacaklar. Suriye'de bizim tezimize gelecekler. PYD terör örgütüdür. Bunlar PKK'nın Kuzey Suriye'deki uzantılarıdır. PYD'nin içinde 1400 PKK mensubu var. Bunlara silah yardımı geliyorsa bize dost görünen ülkelerden geliyor. 

DERTLERİ SURİYE'Yİ ELE GEÇİRMEK

 Dert tamamen Kuzey Suriye'yi ele geçirmek. Şunu açık söylüyorum. Biz Kuzey Suriye'yi bir defa bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz. Bu bizim için tehdit oluşturmaktadır.

"BİZ BU PLANI ASLA KABUL ETMEYİZ"

Bu tehdide evet dememiz mümkün değildir. Biz Kuzey Suriye için asla bunların planını kabul etmeyiz.

KATİLİ KIRMIZI HALIYLA KARŞILADILAR

370 bin kişinin kanına giren kişinin kırmızı halıyla karşılamanın diplomaside yeri var mı ? 

Şu an Tel abyad'ta bir kanton ilan etme durumu var. Sadece terör örgütlerinin dışında kim var? Yüzde 90'ı Arap ve yüzde 5'i Türkmen ve yüzde 5'i Kürt. Biz Kuzey Suriye'yi asla bunların kurguladıkları gibi kabul etmeyeceğiz. Kobani'yle yapılanı gördünüz. Bu insanlar kaçtığı zaman kime sığındılar. Biz bunca insanı karşıladık, kapımızı açtık.

YAKINDA SOMUT NETİCELER ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Allah kimseyi vatanından ayrı koymasın. Yakında somut neticeler almaya başlayacağız. Yoksa bu dünyanın bir meselesi haline gelecek.

AVRUPA'DA SÖZ VAR İCRAAT YOK

Bize gelip "Bravo. Siz çok başarılı işler yapıyorsunuz.Size yardımcı olmak istiyoruz." Ama icraat yok. Sadece kamplarda 8 milyar dolar harcadık. İstanbul'da 500 bin mülteci var.

AVRUPA PANİK HALİNDE

Biz böyle yaparken onlar kapılarını açmıyorlar. 5 yıldır 2.5 milyon insanı misafir ediyoruz. Koca Avrupa'da 200 bin mülteci var. Panik halindeler.