BIST 10.168
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.395,24
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'ın mektubu Fransa'da kaybolmuş

PTT, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Fransa'da kaybolan mektubuyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT), HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Fransa'ya gönderdiği mektubun kaybolmasıyla ilgili kurumun herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını açıkladı. Açıklamada, mektubun Fransa posta idaresine eksiksiz teslim edildiği; mektubun da yine Fransa'da kaybolduğu belirtildi.

PTT'den yapılan açıklamada Edirne PKK Merkezi'nden kabul edileng önderinin Fransa Posta İdaresi'ne tam ve sağlam olarak teslim edildiği; ancak mektubun akıbetinin Fransa Posta İdaresi'nce tespit edilemediği belirtildi.

Bugün bazı medya organlarında yer alan iddialar üzerine yapılan açıklamada, mektubun akıbetiyle ilgili olarak Fransa Posta İdaresi ile görüşüldüğü ve ilgili kurum tarafından da gönderinin akıbetinin idarelerince tespit edilemediği kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Nihai olarak araştırma talebimize Fransa Posta İdaresi’nden 26/01/2017 tarihinde alınan cevapta gönderi akıbetinin idarelerince tespit edilemediğinin bildirilmesi ve kendi posta idareleri adına tazminat ödenmesinin istenmesi üzerine, mevzuat gereği Fransa Posta İdaresi adına tazminat ödenmek üzere yetki verilmiştir.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), söz konusu gönderinin Fransa’ya ulaştırılmasıyla ilgili yükümlülüğünü tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş, gönderinin akıbetiyle ilgili haberler üzerine de gerekli inceleme ve araştırmaları titizlikle yürütmüştür. PTT A.Ş. aynı görev ve sorumluluk bilinciyle faaliyetlerine devam edecektir."