BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan ABD'ye şok tehdit! Çatışmaya az kaldı

ABD ve Rusya savaşın eşiğine geldi. ABD'nin Suriye'deki üssü füzeyle vurması Rusya'yı çok kızdırdı. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ''ABD ile çatışmaya ramak kaldı'' dedi.

Abone ol

ABD'nin Suriye'deki üssü füzeyle vurmasına en sert tepki Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'den geldi.

ABD'nin Suriye'ye düzenlediği saldırıyı değerlendiren Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin meşru hükümetiyle öfkeli bir şekilde mücadele edeceğinin görüldüğü yorumunda bulundu.

ABD SALDIRI ÖNCESİ HABER VERDİ

Medvedev, Rus personeli vurmaktan kaçınmak için ABD'nin saldırı öncesi kendilerini bilgilendirdiğini belirtti.

ABD'YLE ÇATIŞMAYA AZ KALDI

Medvedev ABD'yi resmen tehdit eden Medvedev ''ABD ile çatışmaya ramak kaldı'' dedi.

RUS SAVAŞ GEMİLERİ YOLA ÇIKTI

ABD’nin Suriye’yi vurmasının ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken, Rus Donanması’na ait ’Nikolai Filchenkov’un ardından ’Admiral Grigoryeviç’ savaş gemisi de Çanakkale Boğazı’nı geçerek Akdeniz’e yol aldı. Rus Donanması’na ait 494 bordro numaralı Baş Koruma Gemisi ’Admiral Grigoryeviç’ saat 12.30’da Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı.

AKDENİZ'DE GÖREV YAPACAK

Boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu dönen gemi saat 14.45 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. ’Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen gemi Ege Denizi’ne açıldı. Rus savaş gemilerinin ABD’nin bu sabah karşı vurduğu, sıcak gelişmelerin yaşandığı Suriye’nin de bulunduğu Akdeniz’de görev yapacağı öğrenildi.

ABD'nin Suriye savaşı bir oyun mu yanıtsız sorular!

ABD'nin vurduğu Şayrat Hava Üssü saldırı sonrası bu halde