BIST 10.322
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,79
HABER /  GÜNCEL

Bu bebek THY uçağında dünyaya geldi!

Türk Hava Yolları'nın Gine- İstanbul uçağında eşine az rastlanan yaşanan olayda, 18 yaşındaki bir yolcu kabin ekibinin yardımıyla 13 bin metre yüksekte doğum yaptı.

Abone ol

Türk Hava Yolları'nın (THY) Gine- İstanbul seferini yapan TK 538 sayılı uçakta 18 yaşındaki bir yolcu doğum yaptı. Kabin ekibinin de yardımıyla dünyaya gelen kız çocuğunun sağlıklı olduğu açıklanırken, bir yolcu da bebeğin kulağına ezan okudu.

THY’nin TK538 sefer sayılı Boeing 737-900 tipi uçağı Gine’nin Konakri havalimanından zamanında kalktı. Uçağı kalkışından iki saat sonra hamile olan 18 yaşındaki Diaby Nafi adlı yolcu bir anda sancılanınca uçuş ekibi yanına geldi.

ZIPLAYA ZIPLAYA DOĞURDU

Diaby hamile ve doğurmak üzere olduğunu söyleyince tüm ekip aldıkları eğitim sonucu doğumu gerçekleştirmeye başladı. Uçuş ekibinden alınan bilgiye göre sancısı gittikçe artan Diaby bir anda ayağa kalktı ve koridorda acı içinde zıplamaya başladı.

EZAN OKUDULAR

Uçağın Kabin Amiri Ayşe Evrim Fidan, "Doğum gerçekleştikten sonra anne ile bebeğin bağı olan kordonu klipslerle bağladık. Daha sonra göbek bağını Burkina Faso’da sağlık ekipleri kesti. Bu arada Doğum gerçekleştikten sonra yolculardan birisinin yanına geldiği bebeğin kulağına ezan okuyacağını söyledi. Biz de kabul ettik. Bebeğin kulağına ezan okunup adı olan Kadiju da kulağına söylendi. Bu arada yolcular kendi aralarında para toplayıp anneye hediye ettiler” dedi.

Kaptan İrfan Kurşun Geçmez, İkinci Kaptan Melih Atalan, Kabin Amiri Ayşe Evrim Fidan kabin memurları Demet Hocaoğlu, Azra Yurt ve Bouthayna İnanır yaşadıkları olayın heyecanını uçak içinde çoşkuyla yaşadı.