BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  DÜNYA

ABD'den flaş Suriye açıklaması!

ABD Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında 20'ye yakın savaş uçağının imha edildiğini açıkladı. Yetkili, saldırıda ölen ve yaralananlara dair bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, ABD uçaklarının Suriye'nin Humus kenti yakınlarındaki Şayrat Hava Üssü'ne düzenlediği saldırıda 20'ye yakın savaş uçağını imha ettiğini açıkladı. 

Öte yandan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley Suriye yapılan saldırı sonrası ''daha fazlasını yapmaya hazırız'' açıklamasında bulundu.

Pentagon yetkilisi, Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasının aksine, atılan tüm füzelerin hedeflerini başarıyla vurduğunu belirtti. Yetkili, şunları kaydetti:

"Operasyona iki gemi dahil oldu, bunlar USS Porter ve USS Ross. Bu iki gemi 59 füze attı. Her bir füzenin hedefini vurduğuna dair bilgimiz var. Bir petrol alanını vurduğumuzu biliyoruz. Bir yerden havaya füze savunma sistemini de imha ettik.

ABD'NİN ŞAYRAT SALDIRISI

ABD'ye ait savaş uçakları, dün gece Humus'a 40 kilometre mesafede bulunan Şayrat Hava Üssü'ne 59 Tomahawk füzesi attı. ABD Başkanı Donald Trump, saldırının İdlib'de düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıya cevap niteliğinde olduğunu ifade etti. Washington, İdlib'deki yaşanan olaydan Şam'ı sorumlu tutuyor.

ABD: DAHA FAZLASINI YAPMAYA HAZIRIZ

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Suriye'nin Şayrat Askeri Üssü'ne düzenledikleri askeri operasyona ilişkin, "Dün gece çok ölçülü bir adım attık, daha fazlasını yapmaya hazırız ama umuyoruz gerek kalmaz." dedi.