BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.416,57
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Hakkari'den seslendi: Canlarına okuyacağız

Başbakan Yıldırım, Hakkari Yüksekova'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, referanduma 9 gün kala mitinglerine devam ederken terörle mücadeleye ilişkin net mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım: ''Huzuru bozan PKK'lıların, FETÖ'cülerin canına okuyacağız'' dedi

Başbakan Yıldırım, Hakkari Yüksekova'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde önemli açıklamalar yaptı.

İŞTE KONUŞMASINDAN ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI: 

-Artık bu topraklarda teröre yer yok...

-Yer ve gök şahit olsun ki, şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız.Şehitlerimizin gazilerimizin emanetlerine sahip çıkacağız. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını bu alçaklardan soracağız. Bu toprakları onlara dar edeceğiz.

''TERÖR DEVLET MİLLET ARASINA GİREMEYECEK"

15 Temmuz darbe girişiminde millet düşmanlarının maskesini düşürdük. Sizler de 15 Temmuz gecesi, Hakkari Yüksekova, meydana indiniz, FETÖ terör örgütüne gereken dersi verdiniz. Bundan böyle devletle millet arasına bu terör örgütlerinin girmesine asla müsaade edilmeyecek. Bu bölgeye gelen yatırımların önünü kesen, fabrika kuracak adamın önünü kesen, haraç isteyen kim olursa olsun karşısında bizi bulacak."

"BU TOPRAKLARDA TERÖRE YER"

Başbakan Yıldırım, Hakkari'deki toplu açılış ve temel atma töreninde, "İşte Yüksekova Meydanı. Bu meydan ne diyor, bu meydan diyor ki 'Artık bu topraklarda teröre yer yok.' Terörden eser kalmayacak. Köklerini kazıyıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla devam edecek." dedi.

"KANDİL'E SATTILAR KENDİLERİNİ"

Başbakan Yıldırım: "Vaktiyle 'Biz Türkiye partisi olduk' diyerek gelip sizden oy isteyen HDP'liler, bugün gelebiliyor mu yanınıza  Gelemezler. Çünkü iradelerini onlar Kandil'e verdiler, Kandil'e sattılar kendilerini. Ama hiç merak etmeyin, o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz." şeklinde konuştu.

"FETÖ'CÜLERİN CANLARINA OKUYACAĞIZ"

Başbakan Yıldırım: "Açıkça söylüyorum; yargı, polis eliyle, korucularımızla, askerimizle, jandarmamızla; huzuru bozan PKK'lıların, FETÖ'cülerin canına okuyacağız. Terör örgütlerinin bu aralarındaki işbirliğini biliyoruz, gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.