BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'ın arkasındaki merminin sırrı çözüldü

BDP lideri Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, arkasında yerde bulunan kaleşnikof mermisinin sırrı çözüldü.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın arkasında yerde bulunan Kalaşnikof mermisinin programı izleyen yerel televziyon kameramanın çantasından düştüğü ortaya çıktı. Merminin kimden geldiği belli olmadan Erdoğan'ı hedef alan Demirtaş, olayın aydınlatılmasıyla zor duruma düştü.

DEMİRTAŞ'IN ARKASINDA BULUNAN MERMİ MUHABİRİN ÇANTASINDAN DÜŞMÜŞ

Diyarbakır'da bugün BDP tarafından yerel yönetimler ile ilgili düzenlenen sempozyumun arasında toplantının yapıldığı salonun terasta basın mensuplarına konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın arkasında yerde bulunan Kalaşnikof mermisi heyecan yarattı. 

DEMİRTAŞ ERKEN KONUŞTU

Demirtaş bırakılan mermiyi "Yanlış kişileri yanlış yöntemlerle tehdit ediyorlar. Gerçekten de bunlardan korkmuş olsaydık korkacak olsaydık heralde bu siyasetin içerisinde olmazdık. Bu zavallılık ve acizliktir" sözleriyle değerlendirdi.

ERDOĞAN'I SUÇLAMIŞTI

Mermiyi gördükten sonra coşan Demirtaş'ın hedefinde Erdoğan vardı: uuuuuu.20120601140748.jpg

"Ama Başbakan nelere yol açtığını görmelidir. Bizi her gün kalleşlikle, katillikle suçlayan Başbakan böyle bizi hedef gösteriyor."

KARGADAN KORKAN DARI EKEMEZ

Aynı kervana katılan Gültan Kışanak da meydan okumadan kendisini alamadı: “Kargadan korkan darı ekmez. Biz bu devletin kirli yüzünden, derin komplolarından korksaydık bu mücadeleye başlamazdık. "

YEREL TELEVİZYON MUHABİRİ HATIRA OLARAK ÇANTASINA KOYM

Diyarbakır polisinin mermi bulunmasıyla ilgili soruştuma jet hızıyla sonuçlandı. Merminin Diyarbakır'da yerel yayın yahan Kanal 21 Televizyonu kameramanı Faruk Yarış'ın çantasından düştüğü belirlendi. Yarış'ın mermiyi çantasında hatıra olarak taşıdığı ve merminin düştüğünü sonradan fark ettiğini ve televizyon yöneticilerinin durumu BDP lideri Demirtaş'a giderek durumu anlattıkları öğrenildi. Yarış'ın cebinden düşen ve heyecan yaratan mermi ile ilgili polis merkezinde ifade verdiği belirtildi.