BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.471,73
HABER /  GÜNCEL

KCK'lının pişkinliği pes dedirtti

KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlı polisi karşısında görünce...

Abone ol

İzmir Terörle Mücadele polisi tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 KCK'lıdan biri bayan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan, terör örgütünün sözde Karabağlar ilçe sorumlusu olduğu ileri sürülen K.R.'nin (22), sabah karşısında polisi görünce, "Biraz daha geç gelseydiniz uyusaydım, erken geldiniz" dediği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü KCK üyesi olduğu belirlenen 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan örgütün sözde Ağrı sorumlusu olduğu öğrenilen V.B. (29) Ağrı'ya gönderildi. Zanlılardan, 9 Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi olan R.P. (23) adlı bayan da sabah saatlerinde sevk edildiği mahkemece tutuklandı. R.P.'nin daha önceden birçok kez terör polisi tarafından gözaltına alındığı ve 9 Eylül Üniversitesi'nde yapılan korsan gösterileri organize ettiği, araç kundaklama, molotof atma, mala zarar verme, örgüt propagandası yapma gibi birçok suçtan poliste kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

AİLESİ DE TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBUYMUŞ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılardan K.R.'nin sözde Karabağlar sorumlusu olduğu, zanlının babası ve ablasının terör örgütü üyesi oldukları ve halen kırsal alanda terör faaliyeti yürüttükleri ileri sürüldü.

K.R.'nin de, patlayıcı madde bulundurma, araç kundaklama, motolof atma, işyerine zarar verme, terör örgütünün propagandasını yapma gibi birçok suçtan poliste kaydı bulunduğu belirlendi. K.R.'nin sabah erken saatlerde kendisini gözaltına almak için gelen polislere, "Biraz daha uyusaydım, erken geldiniz" dediği öğrenildi. 

ÖRGÜT MENSUPLARIYLA İLETİŞİMİ SAĞLIYORMUŞ

Operasyonda gözaltına alınan E.Ö.'nün de (20) daha önceden terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile yakalandığı belirlendi. Diğer şüpheli U.Y.'nin 9 Eylül Üniversitesi Ekonomi bölümü öğrencisi olduğu, örgütün sözde cezaevi sorumlusu olduğu ve cezaevinde yatan örgüt mensuplarıyla dışarıdakiler arasında iletişimi sağladığı ileri sürüldü. Zanlılardan B.K.'nin (35) ise K.R.'nin yardımcısı olduğu iddia edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan K.R., E.Ö., U.Y. ve B.K. daha sonra adliyeye sevk edildi.