BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kanser hastaları ilaçsız kaldı

Yunanistan'daki ekonomik kriz en çok kanser hastalarını vurdu

Abone ol

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'da, yeni oluşturulan Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu'nun (EOPYY) iflas etmesi nedeniyle aralarında binlerce kanserlinin de bulunduğu hastalar ilaçsız kaldı.

Alacaklarını tahsil edemeyen eczacıların devlet hastanelerine ve devletin sosyal sigorta kurumlarına bağlı hastalara ilaç vermeyi durdurması üzerine ilaç bulmakta zorlanan hastalar, ihtiyaçları olan pahalı ilaçları, bulabildikleri hastane ve eczanelerden peşin ödeme yaparak satın almak zorunda kalıyor.

ÖLÜM RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYALAR

Yunan medyasındaki haberlerde, ülkedeki ilaç eksikliğinin had safhaya ulaştığı belirtilirken, kanser ve kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Haberlerde, ilaç bulmak için adeta savaş veren hastaların çoğunun, bulabildikleri ilaçları ise yüksek fiyatları nedeniyle satın almakta güçlük çektiği belirtildi.

Devlet Hastaneleri Doktorları Federasyonu, hastanelerde ilaç eksikliği nedeniyle ortaya çıkan durumdan devletin sorumlu olduğunu belirterek, Ulusal Sağlık Kurumu'nun hastalarla ilgili yükümlülüğünü yerine getirmemeye devam etmesi halinde, hastaların yaşamı tehlikeye atıldığı gerekçesiyle yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı ise, ülkenin içinde bulunduğu zor durumu anlayışla karşılamaları için eczacılara çağrıda bulunarak, borçların ödenmesi için çabaların sürdüğünü, 17 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak yeni hükümete gerekli paranın tahsis edileceğini bildirdi.