BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  SEÇİM

Demirtaş HDP'nin 1 Kasım oy oranını açıkladı!

Küçükmece'de bir otelde düzenlenen dayanışma gecesine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım seçim sonuçları hakkında iddialı konuştu.

Abone ol

İSTANBUL'da partisinin dayanışma gecesine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 1 Kasım seçimleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 "Biz sizi iktidardan düşüren partiyiz, 1 Kasım'da tepetaklak yine düşüreceğiz. Bu kadar iddialıyız..." diyen Demirtaş, HDP'nin oy oranı hakkında ise 'Bu kez yüzde 13'ün çok daha üstünde oy alacağız' dedi.

Selahattin Demirtaş, yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hesabına gelmeyen medya kuruluşlarına kayyum atayarak baskınlar, muhalif olarak gördüğü medya kuruluşlarını tehdit ederek muhalefetin sesini kısmaya çalışan antidemokratik uygulamalar, 7 Haziran öncesi başlattıkları baskı, zulüm süreci olduğu gibi 1 Kasım'a kadar devam edecek. Görünen o... Peki ne uğruna
yapılıyor bunlar? En nihayetinde seçimler 1 Kasım'da yeniden yapıldığında, AKP olarak olağanüstü bir hile yapmayı başaramazsanız, sonuçlar arzu ettiğinizden daha kötü çıkacak. HDP yüzde 13'ün çok daha üstünde oy alacak. Niye bu kadar büyük bir panikle, 'Bu seçimi tanımıyoruz, yeniden seçim yapacağız' gibi darbeci bir anlayışla Türkiye'yi kaosa sürüklediler?

HDP yüzde 13'ün çok daha üstünde oy alacak.

 BÜTÜN KİRLİ İŞLER ORTAYA ÇIKACAK

Koalisyon kurulabilirdi. Kendine özgüvenin varsa, 2023 vizyonun Türkiye'yi kurtaracak vizyon ise niye ortaklaşa hayata geçirmiyorsun? Milletten neyi saklıyorsun? Yaptığın bütün kirli işler ortaya çıkacak. Ondan korkuyorsun. 13 yıldır tek başına iktidarsın. Gözünüz doysun artık. 4 yıl da koalisyon yönetsin ülkeyi ne olacak? Bakanlıklar 1 gün ellerinden çıksın, ne suç işledikleri ortaya çıkacak. Hükümetten birilerine payını vermeden ihale alamazsınız. Bakanlıklara AKP'nin payına yüzde 10 vermeden ihale alamazsınız. Bunlar ortaya çıkacak bundan korkuyor."

“ZANNEDİYORLAR Kİ SADECE KENDİLERİNDE AKIL VAR"

“Bu dönem niye bağımsız girmedik diye bizi suçluyor. Zannediyor ki bizde o akıl yok. 'Bir üst akıl bunlara akıl verdi' diyor. 'Paralel, Amerika, İsrail, çeteler, şunlar bunlar devreye girdi, birileri HDP'ye siz parti olarak girin, sizi destekleyeceğiz, AKP'yi devirelim' diyor. Zannediyor ki, sadece kendilerinde akıl var. Biz artık Türkiye'nin bir gerçeğiyiz. Senin o üst aklını da, senin aklını da, senin o stajyerinin aklını da üst üste koysanız, bizim siyasi aklımız etmiyor. Bunu görün önce..."

“600 TELEVİZYON KANALLARI VAR"

"Kendi paralarıyla kurdukları 600 televizyon kanalı var. 81 vilayette parasını vererek

kurdukları yerel ve ulusal televizyon toplam 600. Gece gündüz onların propagandasını yapıyor. Kendi paralarıyla kurdukları 10'dan fazla gazeteleri var. Bunlarla yetiniyorlar mı? Hayır. Geri kalanları da tek tek telefonla arıyorlar. Bizatihi bakan, genel yayın yönetmenini arıyor. 'HDP'lileri, Demirtaş'ı çıkarmayacaksınız' diyor. Bak şimdi Bülent Arınç, 'Efendim bana sansür uyguluyorlar' diyor. Sansürcü başı kendisi aslında. Benim için genel yayın yönetmenini arayıp tehdit etmiş bir adam Bülent Arınç. Şimdi aynısını ona yapıyorlar. Kendisi TRT'den sorumlu ama 'AKP bana sansür uyguluyor' diyor. Biraz yoldan çıktı ya, lastik patladı, yoldan biraz çıkınca anında çizdiler. En yakın yol arkadaşlarını sata sata buralara geldiler. Bizde yoldaş için ölünür."