BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.439,08
HABER /  MEDYA

İpek Medya binası karıştı polis kapıyı kırdı girdi

Koza İpek grubu şirketlerine el konulmasının ardından Bugün ve Kanaltürk yayınları da kayyuma geçiyor. Polis içeri girmek için kapıdaki zinciri kesti. İpek grubundaki son durum haberleri.

Abone ol

İpek Medya Grubu'nun Mecidiyeköy'deki binası önünde, şirketlere kayyum atanmasını protesto eden grup ile polis arasında arbede yaşandı. Grupla polis arasında yaşanan arbede sırasında 5 kişi gözaltına alındı. Daha sonra kayyum heyeti polis eşliğinde binaya girdi.

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasını protesto eden vatandaşların Mecidiyeköy'de bulunan bina önündeki bekleyişi gece saatlerinde de devam etti.

CHP'Lİ TANAL VE  EREN ERDEM ORADAYDI

 Bekleyiş sürerken, İpek Medya binası önüne sabaha karşı saat 04.45 sıralarında otobüslerle çevik kuvvet polisleri ve 2 TOMA geldi. Polislerin geldiği haberini alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bina önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Sabahın erken saatlerinde İpek Medya Grubu önüne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Eren Erdem polis araçlarıyla yapılan nabız yoklama girişimine tepki gösterdi.

ipek medya arbedeTanal, "Sabah 04:30'da aranıyorum. Emniyet mensupları TOMA'larla televizyona gelmiş. Ülkenin geldiği hale bakar mısınız. Bu TOMA'lar gitsinler Güneydoğu'da sınırlarımızı korusunlar. Terör örgütleri cirit atıyor. Sınırlarımız kevgir gibi gelmiş televizyon basıyorlar. Buna da ben görev yaptım diyorlar" dedi.

ipek medya arbede

Bunun üzerine yaklaşık 50 kişilik grup ellerindeki döviz ve pankartla bina kapısı önünden geçen TOMA ve Çevik Kuvvet otobüslerini alkış ve ıslıklarla protesto etti.

POLİS ZİNCİRLİ KAPIYI KESEREK İÇERİ GİRDİ

Saat 07:00 sıralarında ise polisin müdahalesi başladı. Yaşanan arbede sonrası polis ekipleri içeri girdi. Güvenlik güçleri zincirlenmiş kapıyı hidrolik makasla keserek açabildi.

ipek medya arbede

TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE 5 GÖZALTI

Sabah erken saatlerde binanın önüne gelen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet ekipleri, kayyum heyetinin içeri girişini engellemeye çalışan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grupla polis arasında yaşanan arbede sırasında 5 kişi gözaltına alındı.

Müdahale sırasında Bugün TV'nin yayınları kısa bir süre kesildi. Gazeteci Kamil Maman'ın gözaltına alındığı belirtiliyor. Kapının açılmasından sonra atanan kayyumlar içeri girdi.

ipek medya arbede

BUGÜN VE KANALTÜRK YAYINI KESİLDİ Mİ?
Bugün TV ve Kanaltürk ekranlarından canlı yayının kesildiği haberleri verildi. Ancak her iki kanalın canlı yayını devam ediyor. Kayyumların henüz rejiye müdahale etmediği bilgisi geliyor. Hukuki bir eksiklik olduğu bu eksiğin giderilmesinin ardından Kanaltürk ve Bugün yayınlarının da devralınacağı söyleniyor.