BIST 9.509
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,41
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş genel başkanlığı bırakıyor mu?

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Biz genel başkanlığı bırakmak istiyoruz da başka aday yok" dedi.

Abone ol

Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanlığını bırakmak istediğini, çok zorladıklarını ancak başka adayın bir türlü çıkmadığını belirtti ve mecburen bir dönem daha böyle götüreceklerini söyledi.

Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Amerikalı dergi Foreign Policy'nin düzenlediği en etkili 100 küresel düşünür listesine giren Türkiye'deki tek isim olmuştu.

EN ETKİLİ 100 KÜRESEL DÜŞÜNÜR LİSTESİNE GİREN TÜRKİYE'DEKİ TEK İSİM

"HDP'nin bu beklentinin hakkını vermesi lazım"

 Türkiye'nin ve dış dünyanın, HDP'den beklentisinin çok yüksek olduğunu, partisinin büyük umutlar yarattığını, geleceğe dair yeni bir vizyon çizmeye çalıştıklarını söyleyen Demirtaş "HDP'nin bu beklentinin hakkını vermesi lazım" dedi.

"GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKMAK İSTİYORUZ AMA..."

"Şahşi kariyer planınız nedir?" şeklindeki soruyla karşılık da Demirtaş, "Bırakmıyorlar bizi. Biz genel başkanlığı bırakmak istiyoruz da genel başkanlık bizi bırakmak istemiyor. Bu kongrede de görünen o ki başka aday çıkmıyor, çok zorluyoruz, bu konuda değişim istiyoruz ama tartışmalar o noktaya doğru gitmiyor. Herhalde bu kongrede de başka aday çıkmayacağı görülüyor. Bir dönem daha böyle götürürüz" değerlendirmesinde bulundu.

 AKTİF MUHALEFETE YÖNELİŞ

Demirtaş, önlerinde bir kongre süreci bulunduğunu, parti programlarını gözden geçireceklerini, yeni dönemi karşılayabilecek, siyaseti somut projelerle yönlendirebilecek bir aktif muhalefete doğru yöneleneceklerini anlattı.

"NASIL BİR HDP?"

Demirtaş, tüm il ve ilçelerde "Nasıl bir HDP?" sorusuna yanıt arayışı içerisinde bulunduklarını belirterek, isim düzeyinde yeni açılımlar olup olmayacağının, partinin genişleme kararı alıp almayacağının kongre öncesi yapılacak iki günlük konferanslarda tartışılacağını aktardı.