BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,77
ALTIN 2.408,84
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş AK Parti'yi böyle vurdu

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş grubunun toplantısında konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER-BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren yaptıkları ile 28 Şubat'ta yaşanan olayları aynı kefeye koydu.

AK Parti'nin 28 Şubat darbesinin çocuğu olduğunu söyleyen Demirtaş; ''Siz AKP olarak 28 Şubat darbesinin hem ürünü hem destekleyicisi olarak iktidara geldiniz.

28 Şubat'ta aydınlar gazeteciler içeri atılıyordu, medyaya sipariş haberler yapılıyordu, hakimler kışlalara çağırılarak brigfing veriliyordu, sarık takılmış kuklalar medyaya servis ediliyordu. Bugün iktidarda olan AKP bu yöntemleri kullanmıyor mu?''dedi

4+4+4 eğitim sistemininin amacını piyasaya ara eleman yetiştirmek olduğunu söyleyen Demirtaş; ''Mesele dindar nesil yetiştirmek değil, uysal gençlik yetiştirme meselesidir. AKP'nin amacı kendi sözlerinin dışına çıkmayacak insanlar yetiştirmektir'' dedi

BDP Genel Başkanı grubunun toplantısın eğitim sisteminden, Roboski katliamına, Hocalı katliamından, 28 Şubat darbesine kadar birçok konuya değindi.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

28 ŞUBAT'I GERÇEKLEŞTİRENLER BAŞARILI OLMUŞTUR

Hiçbir darbe savunulamaz. Bizler 28 Şubat darbe sürecinden kendi penceremizden doğru sonuçlar çıkarmadığımız sürece Türkiye bir darbeler devleti, ülkesi olmaya devam edecektir. 28 Şubat darbesiyle sadece Erbakan'a yapılmış darbe değildir. Sadece bir Başbakan'ı indirip başka iktidarı getirmek amacı olamaz darbenin.

28 Şubat hedefleri açısından incelendiğinde 28 Şubat'ı gerçekleştirenler başarılı olmuştur.

Meselenin doğru anlaşılması lazım. O dönemin iktidarı rahmetli Erbakan bi mücadele insanı olarak mücadelesini sürdürmüş ve iktidardar al aşağı edilmiştir. Onun yerine gelenler ne yapmışlardır darbeyle yüzleşmek için?

AKP 28 ŞUBAT'IN HEM ÜRÜNÜ HEM DESTEKLEYİCİSİDİR

Siz zaten iktidara gelmeden önce bunları biz milli gömleiği çıkardık diyerek alkışladınız. 28 Şubat'ın çocuğu, bebeği olarak 2002 yılında iktidara geldiniz.

Siz Akp olarak 28 Şubat darbesinin hem ürünü hem destekleyicisi olarak iktidara geldiniz. Ne yapıldı 28 Şubat'a gelene kadar?  

AKP BUNLARI YAPMIYOR MU?

Aydınlar gazeteciler içeri atılıyordu. Medyaya sipariş haberler yapılıyordu. Fişlemeler yapılıyordu.Gazeteciler Genelkurmaya çağırılarak brifing veriliyordu. Hakimler kışlalara çağırılarak brigfing veriliyordu. Belediye başkanları tutuklanıyordu. Sarık takılmış kuklalar medyaya servis ediliyordu. Bunlar toplumu teslim almak için yapılıyordu. Bugün iktidarda olan AKP bu yöntemleri kullanmıyor mu? Bunlar tutarsız ve ilkesiz. Olağanüstü hali kaldırdık diyorlar ama sadece ismi değişti.

O GÜNÜN KATLİAMCILARIYLA AYNI MAHKEMELERİ KULLANIYORLAR

Sıkıyönetim mahkemeleri, İstiklal mahkemeleri hukuksuzluğun altına imza atmış kanunsuz kuruluşlardır. Bu mahkemeler Cumhuriyet tarihi boyunca var olmuştur. Kaldırın diyoruz. Bize lazım diyorlar.

O günün katliamcılar nasıl bu mahkemeleri kullandıysa bugünün ekibi de bize lazımdır diyor. İşi bittiği zaman bunları kaldıracaklar.

Biz ısrarcı olacağız. Özel mahkemeler tümden kaldırılmadığı sürece Türkiye'ye demokrasi gelmeyecektir.

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ

Öncelikle bu kadar hassas bir konu, veli camiası, öğrenci camiasıyla müzakereyle mi getirildi? Hayır. Hükümet tasarı olarak sunup üstlenmiyor bile. Birkaç AKP milletvekili imza toplamış. Böyle getirilmiş. Peki bu yasa teklifini getiren milletvekilleri bunu savunurken nerede savunuyor?

DAHA MECLİS'TE KONUŞULMADAN MGK'DA KONUŞULUYOR

Milliğ Eğitim Bakanı gidip Milli Güvenlik Kurumu'nda ikna etmeye çalışıyor. Kenan Evren'in facia dolu kuruluna gidiyorlar. Ak Parti bunu hala kullanıyor. Daha Meclis'te konuşulmadan MGK'da konuşuluyor.

MESELE UYSAL GENÇLİK YETİŞTİRME MESELESİDİR

Dindar nesil yatiştiriliyor tartışmasına kısıtlanamaz bu mesele. Ancak anahtar teslimi İslam devleti AKP'ye verseniz elinin tersiyle iter. Sadece bir amacı varmış gibi muhalefeti arkasından sürükler ve asıl amacını hayata geçirir. Mesele dindar nesil yetiştirme meselesi değil uysal gençlik yetiştirme meselesidir.

Dindar nesil geri değildir. Allh'tan başkasına kulluk etmez. Bunlar böyle gençlik mi yetiştirmek istiyor? Hayır. Başbakan höyt diyecek onlar kabul edecek. Böyle gençler yetiştirmek isityorlar. Dünya piyasası, ekonomik piyasa böyle gençlik istiyor.

AMAÇ PİYASANIN TALEPLERİNE UYGUN İNSAN YETİŞTİRMEK

Herkesin iyi eğitim alması gibi bir amaç yoktur. Ne vardır. Piyasanın taleplerine uygun insan yetiştirmemiz lazım köleler yetiştirmemiz lazım diyorlar. Amaçları piyasanın ara eleman ihityacını karşılamak içindir.

Eğitim mekanizmasını torna aleti olarak görüyorlar. Eğitimin birtek amacı var işsiz kalmayacaksınız. Bunların eğitim amacı budur. Tartışmalarında dikkat edin eğitim kalitesini düzelteceğiz, gerçek tarihini anlatayacağız demiyorlar.

Tüm gençliği piyasanın ellerine kollarına teslim etmek istiyorlar. Dindar olsun olmasın gençlik nasıl yetişecekse sömürüye karşı olsun,z ulüme karşı olsun.

EĞİTİM POLİTİKALARINI MİLLİ GÜVENLİK KURULU BELİRLEMİŞTİR

Eğitim politikalaarını Milli Güvenlik Kurulu belirlemiştir bu ülkede. Bu nedenle 4+4 mü olacak 4*4 mü olacak orada kabul edilir.

Çırak yetiştirecekler, ara eleman yetiştirecekler mesele budur. Fazla üniversite mezunu var onlara iş bulamıyorlar. Biz sistemin bu şekilde işliyor olmasına karşı olacağız. Bu yüzden bu tartışmalar vesilesi ile şu AKP'nin yapmaya çalıştığı din maskesi ile tüm neoliberal politikaları topluma yedirmesine dikkatli olmalıdır. AKP' nin ustalık dönemi bu kadar işte. Herşeyi ustaca yapıyorlar.

BELEDİYELERİMİZİN DE EĞİTİME YAKLAŞIMI ORTADA

Belediyelerimizin eğitime yaklaşımları da ortada. Cemaate bağlı okuma evleri her yerde hükümetin desteği ile mantar gibi çoğalmış durumda. Belediyelerimizin sınavlara hazırlanan öğrenciler için açtığı yerler teker teker kapatılıyor.Bu yüzden sınava hazırlanan 2000'den fazla öğrenci sınav destek hizmetinden hizmet alamadı.

28 ŞUBAT'TA DA BUNU YAPIYORLARDI

İşte 28 Şubat'ta da böyle yapıyorlardı. Cemaatlerin yurtlarını, Kuran kurslarını kapatın deyip imzayı da rahmentli Erbakan'a attırıyorlardı.

VURUN DEDİN Mİ YOKSA DEMEDİN Mİ? 

Roboski için hala Başbakan konunun üstünde hala duruyoruz diyor. Ortaya çıkaracaz diyor. Basit bir soru soruyoruz. Vurun dedin mi demedin mi?

Siz kendi yetkinizle olan idari soruşturmayı yapmıyorsunuz. Biz bunun için uluslararası mahkemeye başvurduk. Uluslararası mahkemede usül olarak kabul edildi. Hesebını soracağız denildi.

IRKÇILIĞI BAKANLIK YAPIYOR

Taksim'de yaşananları gördük. Hocalı katliamı gibi olayı ve o kalabalığı kullanarak ırkçı bir olaya dönüştürülüyor. Bunu kim yapıyor. Bakanlık. O bakan Hrant Dink'in katliamını yapan çeteyi ortaya çıkaracak bakan.

O gün o gün akmıştır bitmemiştir diyor İçişleri Bakanı. Türk'ün kendinden başka dostu yoktur diyor. Bunu İçişleri Bakanı söylüyor.

HAYIRLI OLSUN AKP DURMAK YOK YOLA DEVAM

Bunu biz yapsak ırkçı oluruz. Bu beyefendi yapınca demokrat oluyor. Sıfatı da bakan. O yüzden biz istifa et demiyoruz. Hayırlı olsun AKP. Durmak yok yola devam. Irkçılık kusan bakan KCK operasyonlarını yöneten bakan. Bu bakan mı Roboski katliamını ortaya çıkaracak?

Hocalı'daki ırkçılığı yapanlar Taksim'de onları yapanlar da ırkçıdır. Irkçılık milliyetçilik insanoğlunun tutulduğu hastalıktır.