BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Demirörenden rüşvet gibi teklif

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören Ertuğrul Günay'a öyle bir teklifte bulundu ki her manaya çıkıyor...

Abone ol

Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören, Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay'a Taksim AKM'yi hiç para almadan yenilemeyi teklif etti. Sebebi ise belli, İnönü Stadı için son izinleri alma isteği...

5 MİLYON DOLARLIK JEST

Beşiktaş'a görevi süresince cebinden 57 milyon TL harcayan başkan Demirören, İnönü Stadı inşaat izninin alınması için uğraştığı kritik dönemde T.C. Kültür Bakanlığı’na müthiş bir jest önerisinde bulundu.

 Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’la yaptığı görüşmelerde belli bir uzlaşma noktasına gelen; ancak Dolmabahçe’deki tarihi ve kültürel dokunun bozulmamasıyla ilgili yönetmeliklere takılan Beşiktaş Başkanı, İstanbul’a kültürel hizmet konsepti içinde 5 milyon dolarlık (8 milyon YTL) katkıda bulunmayı teklif etti..

STAD PROJESİNİN ÖNEMİ BÜYÜK

Vatan'ın haberine göre, Günay'a “Sayın bakanım, Beşiktaş camiası açısından stat projesinin büyük önemi var.. Biz Dolmabahçe’nin dokusunu hiç bozmadan, hatta Hilton’un altındaki araziye yapılacak Kongre Vadisi’ne büyük uyum sağlayacak şekilde projeler geliştirdik.. Bunun için hiçbir maddi fedakârlıktan da kaçınmayacağız.. Biz İstanbul’un silüetini bozmak değil, bölgenin yeni çehresini koruyacak bir stat inşa etmek istiyoruz.. Anıtlar Kurulu ve sizden gerekli izinleri almamız halinde hemen kazmayı vuracağız.. Devlet büyüklerimizden bu konuda anlayış ve yardım bekliyoruz” diyen Demirören şöyle devam etti:

AKM'Yİ BİZ YAPALIM

Bu stat projesi benim için onur meselesi haline geldi.. Stadın masraflarını zaten kulüp olarak karşılayacağız.. Ayrıca Beşiktaşlı duruşuna yakışır şekilde, sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemin göstergesi olarak Kültür Bakanlığı’na da elimizden gelen katkıda bulunmayı istiyoruz.. Duyuyorum, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin renöve edilmesi konusunda kaynak sıkıntıları var.. Malum global kriz içindeyiz.. Bu konuda bize düşecek herhangi bir görev varsa, onu da yapmaya hazırız..

‘HER ŞEYİ BİZE BIRAKIN’

Hatta kestirmeden söyleyeyim, Demirören Grubu olarak AKM’nin yenilenme çalışmalarını üstlenmek istiyoruz.. Bize izin verin, devletin kasasından 1 kuruş bile çıkmadan burayı yapalım..”

Yaklaşık 8 milyon TL tutan faturayı karşılamayı taahhüt eden Demirören, “Yanlış anlaşılmasın, İnönü’ye karşılık böyle bir teklifte bulunmuyoruz.. Bizim bakış açımızı anlamanız için bakanlığınıza destek yapmayı planlıyoruz” dedi.. Krizin göbeğinde yapılan bu teklife Kültür Bakanı Ertuğrul Günay henüz yanıt vermedi.. Bakalım Taksim’e yeni Kültür Merkezi kazandırmak isteyen Demirören, Beşiktaş’ı da yeni stadına kavuşturabilecek mi?