BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bize her yer Trabzon

Ve nihayetinde taraftar kendi kitabını yazdı

Abone ol

Trabzonspor Taraftarları'nın en büyük oluşumu bordomavi.net Trabzonsporlular Birliği'nin başlattığı "Taraftar Kendi Kitabını Yazıyor" Projesi sonuçlandı.  "Bize Her Yer Trabzon" isimli kitap raflardaki yerini aldı. Kitabın editörlüğünü Gazeteci Yazar Harun Çelik'in yaptı,  bir seri olarak düşünülen projenin ilk kitabı "Bize Her Yer Trabzon"un içinde Trabzonspor Tribünleri'ni oluşturan eşsiz taraftarlarımızın anıları, görüşleri ve hisleri var.

Bize Her Yer Trabzon kitabı 6 bölümden oluşuyor. İlk Bölüm "Trabzonspor büyüktür; çünkü onun fıtratı büyüktür", İkinci Bölüm "Sürekli doğru yönü gösteren tek yıldız kuzey yıldızıdır", Üçüncü Bölüm "Bu efsane hiç bitmez", Dördüncü Bölüm "Hayata tribünden bakanlar", Beşinci Bölüm "Biz sadece bize benzeriz" ve Altıncı Bölüm ise "Fotoğraflar"dan oluşuyor.
 
Faruk N. Özak, Şenol Güneş, Ergun Ata, Yusuf Reha Alp, Cevat Ocak gibi tanınmış isimlerin yazılarını da "taraftar" sıfatlarıyla içinde barındıran kitapta kah güldüren, kah duygulandıran, kah heyecanlandıran yazılar bulunuyor.

1999 yılında kurulan ve Trabzonspor Taraftarları'nın internet üzerindeki en eski oluşumu olan bordomavi.net, ardından varlığını yıllar içinde Trabzonspor'u her alanda destekleyen bir gerçekliğe taşıdı. Türkiye'de futbol taraftarlığının tarifinde kafaları karıştıran yüksek üye profil kalitesiyle, camiasına gurur verdi.

Kitaptan bazı bölümler

Trabzonspor'un büyüklüğü saha sonuçlarından değil, ilkeli, prensipli, heyecanlı, coşkulu olmasından ve sabırla takımını destekleyen bir büyük taraftar kitlesine sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu taraftar kitlesi de sadece Trabzon şehriyle sınırlı değildir. Kökleri Trabzon'da, ancak dalları Anadolu'da, Türkiye'de, Avrupa'da ve dünyada olan bir ulu çınardır.
Şenol Güneş

Açıkçası Trabzonsporluluk zordur. Başka takımı tutmak gibi bir boş zaman aktivitesi, hobi, eğlence veya vakit geçirici bir unsur olarak düşünülemez.
Ali Faik Ulusoy

Ve başı öne eğik bir adam çıktı maçın bitmesine iki-üç dakika kala. Yanıma geldi "Özür dilerim oğlum" dedi. Kafamı duvara çevirmiş sadece ağlıyor, cevap veremiyordum. Kızmıştım. Babam hayatında ilk defa bana yalan söylemişti. "Merak etme oğlum, şampiyon olacağız" demişti.
Anıl Caner Topaloğlu

Soruyorlar "hangi takımı tutuyorsun?" "Trabzonspor" deyince "Memleketin Trabzon mu?" diyorlar. "Hayır, Yozgat" diyorum. "Peki ama.." diyecek oluyorlar bu defa ben soruyorum: "Peki sen nerelisin?". "Kayseriliyim" diyor. Bir soru daha soruyorum: "Peki sen neden Trabzonsporlu değilsin?" Buna makul bir cevap verebileni pek görmedim.
Alp Aydın

Kosova'da üzerimdeki çubuklu formam ile bir lokantaya attım kendimi. Garsonun biri siparişimi almış ve ayrılmıştı ki, gözleri çakmak çakmak ve alabildiğince dostça bakan başka bir garson geldi yanıma. Sordu: "Ağabey, sen da mi tutarsın Trabzoni?"
Harun Çelik

Evdekiler "Yahu Ahmet, senin çocuk doğdu doğacak. Hanımını nasıl bırakıp da maça gittin?" diye sordu. Ben de: "merak etmeyin. Ben kızımla konuştum, onunla sözleştik. Maçtan evvel doğmayacağına bana söz verdi" dedim. Kızım da sağolsun, bana verdiği sözü tuttu, maçtan bir hafta sonra doğdu.
Ahmet Haşim Badur

Tam karşımda dev gibi bir adam, kapıdan dalıp ortasına kadar girdiğim evin odasından kapının açtığı boşluğu dolduran vücuduyla bana bakıyordu. Baltayı taşa vurmuştuk. Yanlışlıkla arka sokaktaki bir eve girmişim. "Hayırdır hemşerim" dediğinde istem dışı bir cevap verdim: "Maç kaç kaç?"
Aksal Yavuz

Babam erkek kardeşim Fatih'i bir şey söylemek için yanına çağırmıştı. Tam o esnada golü yemeyelim mi? Babam çılgına döndü. "Çık ülen dışarı, senin yüzünden yedik golü". Babam Trabzonspor'a toz kondurmazdı. Yenilmişsek, muhakkak buna sebep olan biri olmalıydı babama göre.
Gülcan Alemdar

İstanbul'dan Trabzon'a, Trabzon'dan İstanbul'a git gel iki bin kilometre yol yapmıştık ama maçı değil stadyumda, televizyondan bile izleyememiştik. Stat dolu, kahveler dolu, şehrin sokakları ise bomboş. Avni Aker'de tur sevincini yaşamak için bunca yolu kat etmiştik doğrusu.
Ahmet Özçilingir

Kitapla ilgili detaylar