BIST 10.336
DOLAR 32,20
EURO 34,75
ALTIN 2.449,42
HABER /  EKONOMİ

Demirören ailesi Total Türkiye'yi sattı! Alıcı OYAK'ın verdiği paraya bakın

Demirören Holding, Total ve M Oil markalarını yaklaşık 450 milyon dolara (2.65 milyar TL) OYAK'a sattı. Demirören, Fransız Total'in Türkiye operasyonlarını 2015'te 325 milyon euroya devralmıştı.

Abone ol

Bir süredir pazarlık masasında olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Demirören Holding anlaşmaya vardı. OYAK, 2015 yılından bu yana Demirören Holding bünyesindeki Total ve M Oil'i yaklaşık 450 milyon dolara satın aldı.

OYAK, Total için yaklaşık 360 milyon dolar, M Oil için ise yaklaşık 90 milyon dolarlık bir rakamı ödemeyi kabul etti. Hisse devrinin, yasal işlemlerin tamamlanmasından sonra gerçekleşeceği kaydedildi.

Bir kaç aydır görüşüyorlardı

Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonlarından OYAK, akaryakıt ve otogaz dağıtım şirketleri ile operasyonlarını satın almak için Demirören Holding ile birkaç aydır görüşme halindeydi.

Total Oil Türkiye ve M Oil şirketlerinde yaklaşık 900 istasyon ile faaliyette. Demirören, Fransız Total'in Türkiye operasyonlarını 2015 yılında 325 milyon euroya satın almıştı.

OYAK HAKKINDA BİLGİ NOTU

OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) , 205 sayılı Kanun çerçevesinde, özel hukuk hükümlerine tabi, mali ve idari bakımdan özerk, tüzel kişiliği bulunan bir kuruluştur. Üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı mensupları ve kanunda belirtildiği şekliyle siviller dahil kendi isteğiyle katılan çalışanlardır. OYAK, mevzuat çerçevesinde üyelerine emeklilik yardımı, emekli maaşı, ölüm ve maluliyet yardımları yaptığı gibi konut edindirme, borç verme, Bağışa Dayalı Emekli Geliri Sistemi (BDEGS) ve Konut Ön Biriktirim Fonu (KÖBF) gibi çeşitli hizmetler de sunmaktadır.

OYAK Grubunun sanayi alanındaki şirketleri, demir çelikten kimyaya, çimento üretiminden enerjiye ve otomotive kadar çeşitlilik gösteriyor. Grubun diğer ağırlıklı faaliyet alanı ise hizmet iş koludur. 2018 yılı konsolide sonuçlara göre OYAK’ın toplam hasılatı 47,1 milyar TL’ye, toplam varlıkları ise 101,5 milyar TL’ye ulaşmıştır. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tarihi kiliseyi defineciler yağmaladı! Ne var ne yok talan edilmiş
Foto Galeri Tarihi kiliseyi defineciler yağmaladı! Ne var ne yok talan edilmiş Galeriye Gözat