BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  POLİTİKA

Demirelin uçağı acil iniş yaptı

Demirel'i, Isparta'dan Ankara'ya götüren özel uçak teknik arıza nedeniyle Isparta Havaalanı'na geri döndü.

Abone ol

Adını taşıyan üniversitenin mezuniyet töreni için geldiği memleketi Isparta'daki 3 günlük programını tamamlayan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Ankara'ya götürmek üzere havalanan özel uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra teknik arıza nedeniyle alana döndü.

Kardeşi Şevket Demirel'in Barla'daki yazlığından konvoy eşliğinde Süleyman Demirel Havaalanı'na gelen 9'uncu Cumhurbaşkanı'nı Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Isparta AKP Milletvekili Sait Dilek, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile protokol üyeleri uğurladı. Uğurlama sırasında Demirel'in başından gül serpildi. Ankara'ya 7 kasa çilek ile birlikte programı boyunca kendisine hediye edilen eşyaları götüren Demirel'in ayağında programı sırasında giydiği spor ayakkabısı vardı. Demirel, kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaştıktan sonra gazetecilere dönüp, "Çocuklar siz de hoşçakalın. Ayakkabılarımı çekmek istiyorsanız çekebilirsiniz" dedi.

Demirel, doktoru Aylin Cesur ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile birlikte "TC AHE" kuyruk numaralı özel uçağa bindi. Demirel'i taşıyan uçak saat 16.45'te Ankara'ya hareket etti.

Protokol mensupları alandan ayrılmaya hazırlanırken, Demirel'i taşıyan uçak, havalandıktan 15 dakika sonra alana döndü. Uçağın kabin basıncının düşmesi sonucu döndüğü belirtildi.

"GERİLDİK"

Süleyman Demirel, VIP Salonu'nda dinleniyor. Başka bir uçak hazırlanması için görüşmeler yapıldığı belirtildi. Alana döndükten sonra Doktoru Aylin Cesur'un telefonla görüştüğü kişiye, "Gerildik. Beyefendinin sağlık durumuna uygun bir uçak ayarlansın" dediği duyuldu.