BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.416,17
HABER /  GÜNCEL

Demirel’e davullu zurnalı karşılama

KCK davasında tutuklu yargılanan ve önceki günkü duruşmada tahliye edilen Mardin’in Derik ilçesi eski Belediye Başkanı Çağlar Demirel, ilçed...

Abone ol

KCK davasında tutuklu yargılanan ve önceki günkü duruşmada tahliye edilen Mardin’in Derik ilçesi eski Belediye Başkanı Çağlar Demirel, ilçede davul ve zurnayla karşılandı.
Derik eski Belediye Başkanı BDP’li Çağlar Demirel, 2009 yılında yapılan KCK operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmuştu. KCK ana davasında tutuklu bulunan ve aralarından eski Derik belediye başkanı Çağlar Demirel’in de bulunduğu 30 kişi, uzun tutukluluk gerekçesiyle önceki gün tahliye edildi. Tahliye kararının ardından serbest bırakılan Çağlar Demirel, Diyarbakır’dan Derik’e geldi. Demirel, ilçenin Ahmet Kaya Parkı’nda bulunan BDP binası önünde çok sayıda kişi tarafından davul ve zurnayla karşılandı.
Burada bir konuşma yapan Demirel, KCK davası kapsamında tutuklu olanların selamlarını getirdiğini söyledi. Demirel, "Bugüne kadar özgürlüğüm için verdiğiniz mücadele için hepinize teşekkür ediyorum. Neden tutuklandığımız ve bugün de neden bırakıldığımızı işin gerçeği bilmiyoruz. Çünkü tutuklanmamızın hiç bir gerekçesi yoktu. 3 yıla yakın bir sürede boş bir dava dosyasıyla içeride tutuldum. Tahliye edilirken de aynı şekilde tahliye edildik. Halkımızla buluşmak bizi mutlu etmiş olabilir. Ne var ki şu iyi bilinsin, yüreğimiz tutuklu kalan arkadaşlarımızla kaldı. Hasta tutuklular ölümün eşiğinde ölümle mücadele ediyorlar. 65 yaşında tutuklu kadın arkadaşlarımız var. 20 yaşında 65 yıl ceza almış arkadaşlarımız var. Yüreğimiz onlarladır. Tutuklu arkadaşlarımız ve önder Öcalan özgür olmadıkça bizler özgür sayılmayız" dedi.
Demirel, konuşmasının ardından dinlenmek için evine geçti.
(İHA)