BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,42
HABER /  MAGAZİN

Defne Joy'la ilgili çarpıcı soru

Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili davada hâkim, 3 yıl hapis istemiyle yargılanan Halit Kerem Altan'a bu soruyu yöneltti

Abone ol

Sunucu Defne Joy Foster Solmaz'ın, evinde öldüğü gazeteci Halit Kerem Altan hakkında "Yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya dün devam edildi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nda Foster'ın otopsisini yapan doktorun tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Kadıköy 36'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Kerem Altan, Foster'ın annesi Hatice Foster da katıldı. Sanık Altan, "Alkol nedeniyle sızdığını düşündüm. Evin yanındaki kliniğe gittim, kapalıydı. Diğer bir kliniğe yönlendim ve orası da kapalıydı" dedi. Bu sırada hâkim Mehtap Yılmaz ise Altan'a yönelik "Daha önce alkol komasına giren birini gördün mü? Bilinç kaybı ne kadar sürdü? Neden ambulansa telefon açmadın?" diye sordu.

Altan Foster'ın o an hayati bir tehlike taşıdığını anlamadığını belirterek "Daha çabuk ulaşırım düşüncesiyle telefonla aramaktansa polikliniğe gittim" cevabını verdi. Duruşma ertelendi.