BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  DÜNYA

Baradey İranla akraba çıktı

Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile indirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilen Baradey'in İranla bağlantısı çıktı.

Abone ol

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin askeri darbe ile görevden el çektirilmesinden sonra yeni yönetim oluşturulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcılığına getirilen Baradey'in İran'la akrabalık bağı ortaya çıktı.

Mısır'da darbe yaparak seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden alan Askeri Yönetim, Baradey'i Cumhurbaşkanı Yardımcılığına, ekonomist Biblavi de Başbakanlığa atadı.

BARADEY VE BİBLAVİ

Cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilen Baradey, 1997-2009 yılları arasında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu başkanlığı yaptı. Başbakanlığa Biblavi ise Eski Maliye Bakanlarından birisi...

BARADEY'İN İRAN BAĞLANTISI

Star Gazetesi'nin haberine göre; Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına getirilen Baradey'in İran ile akrabalık bağı olduğu ortaya çıktı.

Baradey’in eşi Aida Elkachef, dini lider Hamaney’in ‘beyni’ olarak bilinen Muhammed Rıza Kani’nin kuzeni. Ayetullah olan Kani, İran’da, Mart 2011’den bu yana, İran dini liderini seçmek, görevden almak ve aynı zamanda dini liderin eylemlerini teftiş etmekle görevli “Uzmanlar Meclisi”nin başkanı olarak görev yapıyor.

Bu göreviyle Kani, Tahran’ın gerçek yöneticisi, Dini Lider Hamaney’in her kararlarını teftiş etmekle yükümlü. Babası da bir Ayetullah olan Kuzen Kani, o zaman daha 18 yaşında olmasına karşın, Şah Rejimi’ne karşı ayaklanan isimlerin başında yer alıyor. Etkinliğinin göze çarpmasıyla, Humeyni tarafından Devrim Konseyi’ne atanıyor. Kani, Muhammed Ali Rajai’nin başbakanlığı sırasında ise İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.