BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.406,12
HABER /  SPOR

Dede ile yönetim ters düştü

Aragones ile Asbaşkan Ali Koç’un maçmaç sonrası yaptığı transfer açıklamaları kafalarda soru işareti bıraktı.

Abone ol Aragones ocak ayında takviye istemediğini belirtti, “Ara transfer ‘Sezon başı hata mı yaptık’ anlamına gelir” dedi. Asbaşkan Ali Koç ise “Devre arası iç ve dış transferde yoğun bir dönem bizi bekliyor” diye konuştu

İspanyol hoca, transferi düşünmediğini, sezon bitiminden sonra yeni isimlerin kadroya katılacağını açıkladı. Transferin sadece kendi yapabileceği bir iş olmadığını söyleyen Aragones, “Yönetimin de, başkanın da bu işe katılması lazım. İkinci devre için değil ama haziran gibi getirmeyi düşündüğümüz oyuncular olabilir” dedi.

Transfer için erken

Transfer için ocak ayının erken olduğunu düşündüğünü söyleyen Aragones, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir oyuncu altı ayda form tutabilir. O zaman gönderilmesi gündeme gelirse yazık olur. Bu doğru olmaz. Ben buraya gelmeden yapılmış, hazır bir takım vardı. Josico harici transferlere karışmadım. Burada kaliteli bir takım olduğunu biliyordum. Kulübün başkanı ve yöneticileri farklı düşünüyor olabilirler ama ben bunu deneyimimle söylüyorum. Ara transfer, (Sezon başı hata mı yaptık?) demeye gelir. Ben bu tecrübe ile bakınca erken derim.”

‘Gerekenler yapılacak’
Asbaşkan Ali Koç ise ligde devre arasının olmasıyla birlikte yoğun bir transfer döneminin kendilerini beklediğini vurguladı. Devre arasının başlamasıyla birlikte topun artık yönetimde olacağını dile getiren Koç, “İlk yarıda yaşadığımız sıkıntıları gidermek ve daha iyi bir Fenerbahçe yaratmak için çalışacağız. Gidişatımız daha iyi olacak. Her transfer döneminde olduğu gibi bu dönemde de gerekenler yapılacaktır. İç ve dış transferde yoğun geçecek bir dönem bizi bekliyor” dedi.

Bu arada Emre ve Kazım ile Kiev maçı öncesinde sorun yaşandığı belirtilen Luis Aragones, iki oyuncuyu sakatlıkları nedeniyle takıma almadığını belirtti, “Fenerbahçe bana en iyi futbolcuları oynatmam için para veriyor. Eleştiri için antrenörlerin en az bir sene kulüpte çalışması gerekir. Mayısta görüşeceğimizi söyledim, mayısta görüşürüz” ifadesini kullandı.