BIST 10.285
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.398,60
HABER /  MAGAZİN

İşte Polat Alemdarın sesi

Biz ekranda Necati Şaşmaz'ı görüyoruz ama Polat Alemdar'a ses veren isim bambaşka.

Abone ol

Yıllardır dublaj yapan tiyatrocu Umut Tabak bu sıralar 'Kurtlar Vadisi'ndeki Polat başta olmak üzere dizilerdeki pek çok başrol oyuncusunu seslendiriyor.

TÜM BAŞROLLERİ O KONUŞUYOR

Tabak 29 yaşında genç bir tiyatrocu. “Kurtlar Vadisi”nin başrol oyuncusu Polat Alemdar (Necati Şaşmaz) ise yıllardır onun sesiyle konuşuyor. Ayrıca “Dudaktan Kalbe”deki Hüseyin Kenan (Burak Hakkı), “Gümüş”teki Mehmet (Kıvanç Tatlıtuğ), “Adanalı”daki Maraz Ali (Mehmet Akif Alakurt), “Doktorlar”daki Levent (Kutsi) ve “Genco”daki Genco da seslerini Umut Tabak’a borçlu.

Genç tiyatrocu başrolleri öylesine “kapmış” ki, animasyon filmi “Fare Şehri”nde başroldeki fare Roddy’yi bile o seslendirmiş. Çok yoğun bir hayatı var. Pek çok film ve dizide seslendirme yapmanın yanı sıra, Galata’daki Tiyatro-Z’de oyunculuk da yapıyor, hatta şu sıralar 19-20 Aralık’ta sahneleyecekleri “TempOdyssey-Küçük Genny Efsanesi” adlı oyuna hazırlanıyor..

İŞİ NASIL ALDI?

Kurtlar Vadisi'ndeki işi nasıl aldığını ise şöyle anlatıyor:
"Bir arkadaşım beni seslendirme yönetmeni Ersin Sanver ile tanıştırdı ve tavsiyesi üzerine “Melek” dizisinde Saruhan Hünel’i seslendirdim. Bu benim ilk başrolümdü. “Kurtlar Vadisi”ni o zamanlar izliyor ve “Necati Şaşmaz’ı keşke seslendirsem” diye düşünüyordum. Dizinin ikinci sezonunda ise rol bir şekilde bana geldi. “Kurtlar Vadisi Terör” ve “Kurtlar Vadisi Pusu”da da Polat’ı ben seslendiriyorum.