BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Fok Badem tekneye çıktı

Fok Badem bu kez Bodrum'da meydana çıktı. Üstelik de kendi çabalarıyla tekneye tırmandı.

Abone ol Aydın'ın Didim ilçesi sahilinde yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen ve yaklaşık 1.5 yıl önce Gökova'dan denize bırakılan Fok Badem, Bodrum'da bir balıkçı teknesinde görüldü.

Bodrum Halikarnas İskelesi yakınlarında bir balıkçı kayığının içinde görülen fok Badem'e çevredeki vatandaşlar ve balıkçılar yoğun ilgi gösterdi.

Fok Badem'in üzerine çıktığı teknede balıkçılık yapan Bayram Susam, fok Badem'in kendi çabasıyla tekneye çıktığını belirterek, ''Badem biz yardım etmeden kendi çabasıyla tekneye çıktı. Yaklaşık 1 saattir burada. Badem'i görür görmez yetkililere haber verdik'' dedi.

Bodrumlu Gönüllüler Derneği üyesi Filiz Dizdar ise fok Badem'i gördükten sonra hemen bir veterineri aradığını ifade ederek, ''Veteriner bizden, Fok Badem'e dokunulmamasını istedi. Elle veya her hangi bir şekilde müdahalede bulunulmamalı''diye konuştu.

Fok Badem'in Marmaris'in Bozburun beldesinde 2 balık çiftliğindeki balıkları öldürdüğü ve ağları parçaladığı iddia edilmişti. Balık çiftlikleri sahiplerinden gelen şikayetler üzerine Akdeniz foku Badem, Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu üyeleri tarafından yakalanarak, Marmariste 15 metrekarelik alanda özel hazırlanmış, çevresi ağlarla örülü kafeste gözetim altına alınmıştı.