BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TEMde delirten kuyruk

Bayram tatili bitti. Son güne kadar bekleyenler araç kuyruğunda delirdi...

Abone ol Bayram tatilinin ardından dönüş yoluna geçenler, TEM otoyolunun tünel çıkışında yoğunluğa neden oldu. Feribot seferlerinde ise önceki yıllardaki gibi kuyruklar oluşmadı. 

Kurban Bayramı tatilinin ardından dönüş yoluna geçen vatandaşlar nedeniyle Düzce TEM Otoyolu’nun tünel çıkışında yoğunluk yaşanıyor. Düzce TEM Otoyolu Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara istikametlerinde trafik akışında yoğunluk oluştu. Özellikle tünel çıkışındaki yoğun trafik akışı nedeniyle sürücüler, karayolları ekiplerince ışıklı levhalarla yavaş gitmeleri konusunda uyarılıyor.

Bölge trafik ekipleri ise Kurban Bayramı dolayısıyla her 20 kilometrede oluşturulan noktalarda kontrollerini sürdürüyor.

Paralı geçisin tekrar başlamasıyla Kaynaşlı Otoyol gişelerinde yoğunluk yaşanmazken, D-100 karayolunun Bolu Dağı mevkisinin kullanılmadığı belirtildi.

İDO’NUN EK SEFERLERİ YOĞUNLUĞU AZALTTI
İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) İstanbul ile Bursa-Güzelyalı, Balıkesir-Bandırma ve Yalova arasında sefer yapan tarifeli feribot ve deniz otobüslerine ilave ek seferler düzenlenmesi ve bayramın son günü olan 11 Aralık’tan itibaren tatilcilerin dönüş yolculuğuna başlaması iskelelerdeki trafik yoğunluğunu azalttı.

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki tatil yörelerinden dönen İstanbullu tatilcilerin yanı sıra Güney Marmara’daki kentlerle İstanbul arasında seyahat eden vatandaşların kullandıkları Yalova-Topçular, Bursa-Güzelyalı ve Balıkesir-Bandırma feribot iskelelerinde, geçmiş yıllarda oluşan yoğunluk, Kurban Bayramı tatilinin son günü olmasına rağmen yaşanmadı.

İDO yetkilileri, İstanbul ile Bursa-Güzelyalı, Balıkesir-Bandırma ve Yalova-Topçular arasında sefer yapan tarifeli feribot ve deniz otobüslerine ilave olarak, 5-14 Aralık dönemini kapsayan bayram tatili süresince ek seferler düzenlemesi ve bayramın son günü olan 11 Aralıktan itibaren tatilcilerin dönüş yolculuğuna başlamasının iskelelerde trafik yoğunluğunu azalttığını kaydettiler.

ÇANAKKALE’DE DE TRAFİK RAHAT

Bayram tatillerini Ege ve Akdeniz’de geçiren, İstanbul ve Trakya bölgesine geçişlerde Çanakkale güzergahını kullanan tatilciler de geçmiş yıllara kıyasla yoğunluk yaratmadı.

Çanakkale Boğazı ve adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ şirketi yetkilileri, 9 günlük bayram tatilinin ardından, geçmiş yıllara oranla bu yıl beklenen yoğunluğun yaşanmadığını belirttiler.

GESTAŞ yetkilileri, olası yoğunluk için aldıkları tedbirleri sürdürdüklerini, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasında 3’er araba vapurunun sefer yaptığını kaydettiler.