BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

DBP'den Kobani eylemine çağrı!

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), terör örgütü IŞİD'in kuşatma ve saldırısı altında bulunan Kobani'ye destek için 1 Kasım Cumartesi günü dünya ölçeğinde yapılacak eylemlere katılma çağrısı yaptı.

Abone ol

DBP'nin çağrısında Türkiye'nin kentlerinde yapılacak eylemlere herkesin bulunduğu şehirde katılması istendi.

DBP Genel Merkezi'nden bugün yapılan açıklama şöyle:

GÖRKEMLİ DİRENİŞ SÜRÜYOR 

"Hepimizin bildiği gibi sadece Kürdistan , Türkiye ve Ortadoğu halklarının değil, aynı zamanda tüm dünya halklarının umudunu simgeleyen, vahşi DAİŞ barbarlığına karşı büyük bir özveriyle sadece Kobanê'yi, yaşam alanlarını değil, insanlığı da savunan görkemli direniş sürüyor.

Bu görkemli direniş özellikle Kürdistan halkının geçtiğimiz günlerdeki onlarca cana mal olan serhildanı ile artık dünya gündeminin de odağına yerleşmiş durumdadır.

İşte dünya insanları, kendilerini Ortaçağ barbarlığına karşı savunan Kobanê direnişini selamlamak, direniş çığlığına bulundukları yerde ses olmak için, Arjantin’den Hindistan’a, Ekvador’dan İtalya’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinden, aralarında Noam Chomsky ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Adolfo Perez Esquivel’in de bulunduğu aydınların çağrısıyla 1 Kasım Cumartesi Kobanê Küresel Eylem Gününde demokratik gösteriler için sokağa çıkıyor. Dünya ülkesinin yurttaşları Kobanê savaşçılarının gücünden güç alarak kendi bulundukları ülkelerin hükümetlerinin, Kobanê direnişinin sönmesini beklemelerine karşı çıkıyor. Kendi siyasi iktidarlarını harekete geçirmek üzere eyleme geçiyor.

HER YERDE EYLEMLERE KATILACAĞIZ

Biz de DBP olarak dünya halklarının, insanlığın bu eylemini selamlıyor ve destekliyoruz. 1 Kasım Cumartesi günü saat 14:00'te tüm dünya şehirlerinde yapılacak demokratik gösterilere örgütlü olduğumuz her yerde aktif olarak katılacağız. Tüm dünya yurttaşlarının tarihin doğru yerinde olacağına olan büyük inancımızla, özellikle Kürdistan'daki onurlu insanları bulundukları şehirlerde Kobanê dayanışma eylemlerine katılmaya, direniş sesine soluk katmaya çağırıyoruz.