BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  POLİTİKA

DBP kayyum atanmayınca Birsen Kaya Akat'ı ihraç etmişti

DİYARBAKIR'da kayyum atanmayan tek merkez ilçe belediyesi olan Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, partisi DBP'den ihraç edilmesinin sürekli gündemde tutulduğunu belirterek, "Ben partimin değerlerine, ilkelerine inancımı koruyor ve bunun sürdürücüsü olacağıma her şart altında bağlılığımı belirtiyorum" dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR'da Temmuz ayından partisi DBP'den 'partinin ilkelerine aykırı hareket ettiği' gerekçesiyle ihraç edilen Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, yazılı açıklama yaptı. DBP'den ihracıyla ilgili çeşitli değerlendirmeler yapıldığını kaydeden Akat, açıklamasında şöyle dedi:

"İhraç kararının sürekli gündemde tutulmasını doğru bulmuyor ve halkımıza yarar getirmeyeceğini belirtmek istiyorum. Demokratik öz ve ilkeler çerçevesinde elbette tartışmalar olacaktır. Bu da doğru pratiğin gelişmesi için zorunludur. Son olarak partimin değerlerine, ilkelerine inancımı koruyor ve bunun sürdürücüsü olacağıma her şart altında bağlılığımı belirtiyorum. Hiçbir emeğin ve değerin partide kaybolmayacağına her zaman inandım ve inanmaya devam edeceğim. Çünkü bizler haklı bir davanın mensuplarıyız. Bizlere düşen toprağa düşen ilk damla gibi bu inancı muhafaza etmek ve umudumuzu barış ve özgürlüğe götürmektir. Değerlere ve halkımıza bağlı olma inancımla tüm halkımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Birsen Kaya Akat, hükümetin yerine kayyum atamadığı DBP'li tek başkan oldu.