BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nun 3 kurmayı kimler?

Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı sırasında birlikte çalıştığı 3 danışmanını Başbakanlık döneminde de yanından ayınmayacak. Kim o isimler?

Abone ol

Ak Parti kongeresinde bugün Genel Başkan seçilecek olan Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakanlık'ta birlikte çalışacağı danışman kadrosu da şekillenmeye başladı. Davutoğlu, eski ekibiyle devam edecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, birlikte çalıştığı 3 ismi Başbakanlık döneminde de yanından ayırmayacağı belirtiliyor. Bu 3 isim Ali Sarıkaya, Osman Sert ve İsmail Küçükbayrak.

ÖĞRENCİSİYLE DEVAM

Ali Sarıkaya, Davutoğlu’nun eski öğrencisi. Sarıkaya, uzun yıllardır Davutoğlu’yla birlikte çalışıyor. Sarıkaya, yeni dönemde de Davutoğlu’nun yakınında yer alacak. Başbakanlık Başmüşaviri olarak ataması yapılan Sarıkaya, “Davutoğlu’nun gölgesi” olarak biliniyor.

KONYA’DA TANIŞMIŞTI

Basın Müşaviri Osman Sert, Dışişleri Bakanlığı görevine başladığından beri Davutoğlu’yla birlikte çalışıyor. TV haberciliğinden müşavirliğe geçiş yapan Sert, yıllar önce Konya’da yerel bir radyoda muhabirlik yaparken Davutoğlu ile tanıştı.Davutoğlu bakan olunca, Sert’e basın müşavirliği teklif etti.

MECLİS DANIŞMANI

Üçüncü isim ise İsmail Küçükbayrak. 2011’de Konya’daki seçim çalışmalarından beri Davutoğlu’nun yanında. Davutoğlu’nun Meclis’le ilişkilerinden sorumlu danışmanı olan Küçükbayrak’ın da Başbakanlık döneminde Davutoğlu’nun yanında olması bekleniyor.