BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

AKP olağanüstü kongresi toplanıyor

AKP, “Hep Birlikte Yeni Türkiye” sloganıyla gerçekleştireceği kongrede, genel başkanını belirleyecek. Böylece 12. Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine yeni başbakanı da seçilmiş olacak.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Ankara Arena Spor Salonu’ndaki 1. Olağanüstü Kongresi için hazırlıklar tamamlandı.

AKP, bugün “Hep Birlikte Yeni Türkiye” sloganıyla gerçekleştireceği kongrede, genel başkanını belirleyecek. Böylece 12. Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine Türkiye’nin yeni başbakanı da seçilmiş olacak.

2 bin 500 partilinin görev alacağı kongrede delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar oluşturuldu.

Salon, “Türkiye’nin partisi, Türkiye’nin lideri”, “Şimdi Türkiye zamanı”, “Millet eğilmez, Türkiye yenilmez”, “Yeni hedefler, yeni Türkiye”, “Hayallerimiz var, sevdamız var”, “Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek”, “Durmak yok, yola devam” benzeri pankartlarla süslendi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de Salı akşamı kongrenin yapılacağı salonda bir basın toplantısı düzenledi.

Kongreye 3 bin kişinin davet edildiğini aktaran Çelik, 81 ilden bin 20 otobüsün kaldırılacağını, 40 bine yakın kişinin gelmesinin beklendiğini belirtti. Çelik, “100’ü dışarıdan olmak üzere 900 gazeteci kongreyi takip edecek” dedi.

Çelik, herhangi bir değişiklik olmazsa AKP Olağan 5. Büyük Kongresi’nin de 2015 yılının sonbaharında yapmayı planladıklarını ifade etti.

62'nci hükümet kurulacak

AKP 1. Olağanüstü Kongresi başlarken 4 ayrı filminin izlenmesi planlanıyor. 20 dakikalık ilk filmde AKP’nin iktidarı boyunca gerçekleştirdiği icraatları aktarılacak. Ardından Erdoğan’ın siyasi özgeçmişinin anlatıldığı ikinci film izlenecek. Bu filmin bitiminden sonra Erdoğan kürsüye gelerek salona hitap edecek.

Erdoğan’ın konuşmasının bitimiyle birlikte üçüncü filmin gösterimi yapılacak. ‘Bizim Hikayemiz’ adlı bu filmde AKP’nin hikayesi anlatılacak.

Genel başkanlık için ‘tek aday’ Ahmet Davutoğlu’nun konuşması öncesinde ise Dışişleri Bakanı’nın özgeçmişini anlatan tanıtım filmi gösterilecek.

Konuşmaların tamamlanması sonrası TSİ 15.00-16.00 arasında kongre salonunun üst katında bir resepsiyon düzenlenecek. Resepsiyonun bitimiyle birlikte de seçimlere geçilecek.

Ahmet Davutoğlu, kongrede genel başkan seçildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. Hükümeti’ni kurmak için hazırlıklara başlayacak.

28 Ağustos’ta TBMM’de yemin edecek olan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı sıfatıyla imza atmasıyla birlikte Başbakan olacak Davutoğlu’nun, AKP’yi 2015’teki genel seçimlere taşıması planlanıyor.