BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'nu ilk tebrik eden bakın kim oldu!

STRASBOURG'da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu konuşma sonrası ilk tebrik eden CHP Milletvekili Deniz Baykal oldu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Strasbourg'da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuştu. 

Davutoğlu'nun konuşmasın ise HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye yönelik sözleri damga vurdu. Kürkçü, Davutoğlu'na terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili İngilizce sordu.

Kürkçü'nün sorusunu İngilizce sormasına tepki gösteren Davutoğlu, "Sayın Kürkçü’nün her şeyden önce oy aldığı Türk ve Kürt vatandaşlarına saygı gereği ilk defa çalışma dilinin Türkçe olarak belirlendiği bugünde Türk Başbakanı’na Türkçe ifade etmesini tercih ederdim. Eminim kendisine oy verenler de bundan daha memnun olurlardı" dedi.

Deniz Baykal, Ahmet Davutoğlu Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi'nde yaptığı konuşma sonrası tebrik eden ilk isim oldu

İLK TEBRİK BAYKAL'DAN

Konuşmasını bitiren Ahmet Davutoğlu'nu ilk tebrik eden ise CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu. 

AYNI SAATLERDE KEMAL KILIÇDAROĞLU...

Deniz Baykal'ın Davutoğlu'nu tebrik ettiği dakikalarda ise Ankara'da CHP grup toplantısı vardı. Baykal, Davutoğlu tebrik ederken, mensubu olduğu partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'a yönelik sert eleştirilerde bulunuyordu.