BIST 9.723
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.443,17
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan yeni hükümetin şifreleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkan AK Parti'nin kuracağı yeni hükümetin şifrelerini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’ninyüzde 49 oy oranı ile tek başına iktidarı yakaladığı 1 Kasım seçimlerinin ardından 4’üncü AK Parti iktidarının kodlarını açıkladı.

Habertürk'e konuşan Davutoğlu, seçim gecesi AK Parti Genel Merkezi balkonundan yaptığı konuşmadaki 78 milyonu kucaklayan mesajlarının altını da bir kez daha güçlü şekilde çizerken, yeni dönemde bütün siyasi partilere, “Enerjinizi Türkiye’nin çıkarları için harcayın. Herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni Türkiye için kolları sıvayalım” diye mesaj verdi.

DAVUTOĞLU ŞİMDİ NE YAPACAK?

Seçimin hemen ertesinde kolları sıvayıp çalışmaya başlayan ve MYK’yı toplayan Davutoğlu, Türkiye’nin seçim sürecinde yaşananları ve tüm tartışmaları bir kenara bırakarak çözüm bekleyen sorunlara ve gelecek hedeflerine odaklanması gerektiğini vurguladı. Milletin her türlü kutuplaşma ve gerginliğe nokta koyduğunu ifade eden Davutoğlu, “Milletimiz 1 Kasım’da çözüm ve istikrar istediğini açıkça ortaya koymuştur. Demokrasiden, adaletten, şefkatten, hukuktan bir adım geriye gidilmeyecek; Türkiye daha güzel, daha güçlü ve daha muktedir olacaktır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecektir” dedi.

TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ YAPACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimleri Konya’daki konutunda hazırlanan bir odada eşi Sare Davutoğlu, oğlu Mehmet, kızları Hacer Bike ve Sefure ile torunu Nurvera ile birlikte takip etti. AK Parti’de seçim gecesi, ilk olarak Ardahan’da gelen bazı sandık sonuçlarına bakıldı ve bu kentteki oy artışı nedeniyle Türkiye genelinde de oy artışı olacağı değerlendirmesi yapıldı. Saat 19.00 sularında tek başına iktidar görülünce, AK Parti’ye sandıklardan bilgi akışı sağlayan sistem “Zafer havasıyla sandık başlarından kimsenin ayrılmaması” için geçici bir süre kapatıldı. Tüm sandıklarda oyların işlenmesinin ardından sistem yeniden açıldı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Davutoğlu’nun hükümet kurulduktan sonra tulum çıkan bazı iller ile oyların ciddi oranda arttığı seçim bölgelerine teşekkür ziyareti yapacağını açıkladı.

"YERLİ VE MİLLİ ANAYASA"

Davutoğlu, sağlıklı bir seçim sistemi için Meclis’e giren bütün partilere “yerli ve milli” Anayasa yapma çağrısını da yineledi.

DAVUTOĞLU'NDAN 'SESSİZ SEÇMEN' YORUMU

Başbakan Davutoğlu, kampanya sürecinde gördüğü  sessiz çoğunluğun, 7 Haziran’dan bu yana geçen sürede yeniden değerlendirme yaparak sandıktan tek başına AK Parti iktidarını çıkardığını söyledi.