BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan yeni hükümet açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümetin en kısa sürede kurulacağını söyledi. Kriz senaryolarına da yalanlayan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ile olan ilk görüşmenin bugün yapılacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümetle ilgili kriz varmış havası yansıtılmaya çalışıldığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün görüşeceklerini söyledi. 1 Kasım'taki tablonun çok net olduğunu anlatan Davutoğlu, geçikme olmadığını sürecin normal devam ettiğini söyledi.

TBMM Başkanlık seçimlerinin için Genel Kurul’a gelişi sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanlık seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek, yeni hükümetle ilgili soruları cevapladı. 

64. hükümetin en kısa sürede kurulacağını ifade eden Davutoğlu, 1

Şu ana kadar da dediğim gibi doğal bir süreç. Yarın (bugün) inşallah kendisi Ankara’ya teşrif edecekler, o zaman oturup konuşacağız, istişare edeceğiz...

 Kasım'dan koalisyon ve benzeri bir tablo ortaya çıkmadığını ve  çok açık bir tablo bulunduğunu söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"Bu açık tablo gereği de hükümeti kurma görevini Sayın Cumhurbaşkanımız bana tevdi ettiler ben de büyük bir zaferle çıktığımız, AK Parti olarak çıktığımız seçim sonrasında hükümeti kuracağım. Geçmiş seçimlerde baktığınızda değişik gerekçelerle bir hafta ve daha uzun süre, bir bekleme değil bu yani tamamıyla hem istişareler partimizin MYK’sı var, kurulları var hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’daki programları sebebiyle.

"ANKARA'YA GELECEKLER"

Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile tekrar konuştuk, Bayırbucak bölgesindeki gelişmeleri istişare ettik. Güvenlik Toplantımızda aldığımız kararları gözden geçirdik. Kendisi de Ankara’ya geleceklerini söylediler. Buluşacağız, inşallah en kısa zamanda hükümeti kuracağız. Buradan bir bekleme hali olduğu gibi bir durum çıkmasın. Bu doğal bir süreçtir. "Biz en zor şartlarda, 7 Haziran’dan sonra bir söz verdik, ’Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız’ diye, o şartlarda bırakmadık. Şimdi gördüğünüz gibi 317, böyle dimdik AK Parti milletvekiliyle Türkiye’de hükümet krizi olur mu?

"GÖRÜŞ AYRILIĞI GİBİ HAVA YANSITILIYOR"

O bakımdan herkes, yarın inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilk istişare yapacağım onu da söyleyeyim, sanki görüş ayrılığı varmış gibi hava yansıtılıyor. Daha Cumhurbaşkanımız ile oturup herhangi bir şekilde bu anlamda detaylı bir görüşme yapmış değiliz. Yemin töreninden sonra görevi aldım hemen ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’a gitti. Şu ana kadar da dediğim gibi doğal bir süreç. Yarın (bugün) inşallah kendisi Ankara’ya teşrif edecekler, o zaman oturup konuşacağız, istişare edeceğiz, Türkiye’de şimdiye kadar nasıl olmuşsa bundan sonra da merak etmeyin, AK Parti’nin olduğu yerde kriz olmaz."