BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  EKONOMİ

Bomba ihbarı yapılan THY uçağı İstanbul'da

New York- İstanbul seferini yapan THY uçağı Kanada'nın Halifax kentine acil iniş yaptı. Bomba araması yapılan uçakta herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

Abone ol

Bomba ihbarı nedeniyle Kanada’nın Halifax kentine acil iniş yapan THY'nin New York-İstanbul uçağı, 256 yolcu ve mürettebatıyla İstanbul'a geldi.

Halifax Stanfield Havalimanı'nda yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamasının ardından yolcuları ve mürettebatıyla İstanbul'a hareket eden "Selçuklu" isimli THY uçağı, Atatürk Havalimanı'na indi.

İşlemlerinin ardından Dış Hatlar terminalinden çıkış yapan yolcular, yakınlarınca karşılandı.

Yolculardan Talat Elmas, gazetecilere yaptığı açıklamada, THY pilotlarını tebrik ettiğini, olayın kendilerine "bomba ihbarı" şeklinde yansıtılmadığını söyledi.

Akıllarına bomba ihbarının gelmediğini ifade eden Elmas, "Polis araçlarını görünce, ister istemez tedirgin olduk. Tabii o arada internete falan girince insanlar bomba ihbarı olduğunu anladı. Uçak arandı. Yaklaşık beş saat bekledikten sonra tekrar havalandık" dedi.

Yolculardan Ömer Gürsoy ise acil iniş yapıldığını ve kendisinin bomba ihbarı olabileceğini düşündüğünü kaydederek, "Çok panik havası olmadı ama insanlar tedirgin oldular. Beş saat kadar Kanada'da bekledik. Bizi çok iyi ağırladılar. THY personeli de çok iyi davrandı" ifadelerini kullandı.

THY'nin New York-İstanbul seferini yapan uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax Stanfield Havalimanı'na acil iniş yapmış, dedektör köpeklerin de katıldığı incelemede herhangi bir bulguya rastlanılmaması üzerine, uçak yeniden İstanbul'a hareket etmişti.