BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Brüksel'de polisten iki ayrı operasyon

''Yakın terör tehdidi alarmı'' devam eden Belçika'nın başkenti Brüksel'de polis, en az iki operasyon yürütüyor.

Abone ol

Brüksel'de Akşam saatlerinde polis, şehir merkezindeki Grand Place meydanına çıkan bazı yolları kapatırken, vatandaşlardan da meydana yaklaşmamalarını istedi. Meydana yakın en az iki otelde de güvenlik önlemi alındı, müşteriler dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Belçika medyası, en az iki operasyonun yapıldığını duyururken, Belçika federal polisi, halktan ve medyadan devam etmekte olan operasyonları ve polisin bulunduğu yerleri sosyal medyada paylaşmamalarını veya haber yapmamalarını talep etti. Bu isteğe bazı Belçika medya kuruluşları da uyacağını açıklayarak, operasyonlar sonlanana kadar detay veren haberler yapmayacaklarını duyurdu.

Belçika Başbakanı Charles Michel, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada cumartesi ilan edilen en yüksek terör tehdidi seviyesinin yarın da geçerli olacağını, metronun hizmet vermeyeceğini, okulların açılmayacağını bildirdi. Başbakan Michel, Paris'teki gibi birçok kişinin birçok yerde patlayıcı ve silahlarla eylem yapmasından korkulduğunu söyledi.​

Belçika medyası, en az iki kişinin arandığını, bunlardan birinin de Paris saldırılarına katıldığı iddia edilen Salah Abdeslam olduğunu öne sürdü. Salah Abdeslam'da, Paris'teki intihar saldırıları sırasında kullanılan bombadan olduğu iddia ediliyor.

Paris'te 13 Kasım'da gerçekleştirilen ve 130 kişinin öldüğü saldırılara Belçika vatandaşlarının yanı sıra Brüksel'de yaşayan bazı Fransız vatandaşlarının katıldığı tespit edilmiş, polis operasyon başlatarak 10'dan fazla kişiyi gözaltına almıştı. 3 şüphelinin sorgusu devam ederken, geri kalanlar serbest bırakılmıştı.