BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.523,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan PYD açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki yapılanmayla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

AJANSLAR- Gazetecilere açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye konusunda yaptığı açıklamada bir de savaş uyarısı yaptı.

EMRİVAKİ ADIMLAR KAN DÖKER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de emrivaki şeklinde atılabilecek bazı adımlar, çok daha fazla kan dökülmesine ve iki taraflı bir çatışmanın, çok taraflı çatışmaya dönmesine neden olur" dedi. 

Hindistan Dışişleri Bakanı ile ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu yaptığı açıklamada Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi.

Davutoğlu yaptığı konuşmada 'Suriye o kadar yoğun bir krizden geçiyor ki rejimle aradaki gerilim ki bir an önce bitmesini ve barışın tesis edilmesini istediğimiz bu çatışma ortamından uzak durulması gerekir. Suriye'de yeteri kadar sorun var. Suriye halkının talebini yansıtan eğilimlere destek vermek lazım. Oradaki kardeşlerimiz bizlerle akrabadır, kardeştir. Emrivaki şekilde bazı atılacak adımlar çok daha fazla kan dökülmesine ve bir anda iki taraflı bir çatışmanın çok taraflı bir çatışma olmasına sebebiyet verir. Herkes bu bölgelerde kendi alanlarını oluşturmaya kalkarsa sıkıntılar olur. Bütün gayretimiz Suriye'nin bir an önce özlediği güzel günlerine dönmesidir' diye konuştu.

BİZİM VİZYONUMUZ YENİ BİR BÖLGE DÜZENİ

Türkiye’nin kendi güvenliği için sınırlarında tedbir alması herhangi bir gruba yönelik değildir. Bizim bölge vizyonumuz bütün halkların kardeşçe yaşadığı yeni bir bölge düzeni kurulmasıdır. Hepimiz çözüm sürecinin daha ileriye götürülmesi, için üzerimize düşeni yapmalıyız.
Türkiye’de istenilen adımlar atılırsa Suriye ve Irak için de örnek teşkil edecektir. Dışarıdaki gelişmelerin içerideki çözüm sürecini etkilemesine izin vermeyiz. 


DEMİRTAŞ: KÜRTLERİN HANGİ ÜLKEDE YAŞAYACAĞI İLAN EDİLECEK

Kürtlerin hangi ülkede hangi statüyle yaşamak istedikleri bu kongre sayesinde dünyaya ilan edilmiş olacak. (Haberin Devamı)