BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

SONAR'dan İP'e sapa gelmez seçim anketi!

SONAR şirketinin yaptırdığı ankette AK Parti düşüp, CHP yükselirken bakın hangi parti öne çıktı.

Abone ol

SONAR'ın son anketini referans gösteren Aydınlık Gazetesi İşçi Partisi'nin oyunun 1 milyonu aştığını iddia etti.

Anket firmasının sahibi Hakan Bayrakçı'nın ifadelerine yer veren gazete İşçi Partisi'nin İstanbul'da 250 bin oyu olduğunu ve bu oy oranın yerel seçimde AK Parti'ye kaybettirebileceğini ileri sürdü.

İŞTE AYDINLIK'TAKİ O HABER

Yerel seçimlerde İP belirleyici Sonar Araştırma Şirketi’nin Gezi olaylarından sonra gerçekleştirdiği seçim anketine göre, İşçi Partisi’nin oy oranında dikkat çekici bir artış var. Ankete göre, bugün seçim olsa İşçi Partisi’nin (İP) oy oranı yüzde 2. Toplam elli milyon seçmen olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu oran, 1 milyon oy anlamına geliyor.

250 bin oy İstanbul Belediye Başkanı'nı belirleyebilir. Matematiksel hesaba göre 1 milyon seçmenin beşte biri İstanbul’da; ancak Sonar Araştırma Şirketi sahibi Hakan Bayrakçı’ya göre, söz konusu İP olduğunda 5’te 1 değil, 4’te ya da 3’te 1 İstanbul’da.

İP'YE OY VEREN KİTLE BATIDA

Çünkü İP’ye oy veren kitle daha ziyade Türkiye’nin batısında bulunuyor. Bu da İstanbul’da oyunu İP’den yana kullanacak seçmen sayısının 250 bin civarında olduğunu gösteriyor. Bunun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı belirleyecek oy oranı olduğu değerlendiriyor.

sonar-anketi-temmuz.jpg