BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tim kuruldu iddiaları hayal ürünüdür’’

Eskişehir Valiliği, Gezi Parkı eylemlerinde yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz i...

Abone ol

Eskişehir Valiliği, Gezi Parkı eylemlerinde yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ile ilgili basında yer alan "Tim kuruldu" iddialarına yanıt verdi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın organlarında yer alan ’Tim kuruldu’ vesaire gibi yazılar doğru değildir ve hayal ürünüdür’’ denildi.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, resmi ve sivil polislerin yasalarda yer alan yasal teçhizatlarla görev aldıklarını, bu konuda bazı basın organlarında yer alan ’Tim kuruldu’ gibi haberlerin hayal ürünü olduğunu belirtildi.
Açıklamada, ’’Valiliğimizce yasal protesto ve gösterilere hiçbir surette müdahale edilmemiştir. Gezi Parkı protestoları esnasında ortamdan istifade etmeye çalışan illegal örgütlerin ve marjinal grupların yasadışı eylemlerinin önlenmesi ve kamu düzeninin korunması amacıyla resmi ve sivil polisler görev yapmışlardır. Emniyet teşkilatı mensuplarımız, günlerce devam eden eylemlerde gerek resmi, gerek sivil görevliler olarak yasa ile tanımlanan çerçevede ve yasal teçhizatları ile görev almıştır. Bu meyanda ‘bazı’ basın organlarında yer alan ‘Tim kuruldu’ vesaire gibi yazılar doğru değildir ve hayal ürünüdür. Bu olaylar esnasında Ali İsmail Korkmaz isimli öğrencimizin hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzmüştür. Bu üzücü olayın gerçek fail veya faillerinin bulunması için soruşturmalar devam etmektedir” denildi.
(İHA)