BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan muhalefete şantaj suçlaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütlerinin Türkiye'de kaos istediğini söyleyerek, birbirine hasım gibi gözüken örgütlerin işbirliği yaptığını söyledi. Muhalefeti de eleştiren Davutoğlu, her iki liderinde kendisine şantaj siyasi yaptığını iddia etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütlerinin Türkiye'de kaos çıkarmak için işbirliği yaptığını söyledi. DEAŞ, PKK ve Esed rejiminin Suriye'de toplantı yaptığını; ancak bunu açıklamasına rağmen muhatapların yalanlamadığını ifade eden Davutoğlu, koalisyon görüşmeleriyle ilgili de muhalefeti eleştirdi. Davutoğlu, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun kendisine şantaj yaptığını ileri sürdü.

Ahmet Davutoğlu, TRT ortak yayınında gündeme elişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Canlı yayında kokteyl örgüt tanımlamasında bulunan Davutoğlu, Türkiye'ye karşı bazı terör örgütlerinin işbirliği yaptığını kaydetti. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Saldırıdan dolayı hızlı bir değerlendirme yaptık ve üç günlük milli yas ilan etti.

Birileri öyle oturdukları köşelerden bize ders vermeye kalkmasın!

Hayatını kaybedenlerin taziyeleri ve defin işlemleri için bu üç günlük yasın, milletçe bu acıyı paylaşmasını güttük. Teröristler kaos ortamı çıkarmak ister. Hem acıyı paylaşacağız, hem de hayatın normal akışına dönmesini isteriz.

"ACIYI PAYLAŞMAK İSTEDİK"

Mitinglerimizi erteledik bir süre. Bugün artık, mitinglerimiz normal seyrine döndü ama herhangi bir coşku içerisinde bulunmadık. Vaatlerimizi saymadık. Sadece Bursa'yı konuştuk. Acıyı paylaşan bir miting atmosferi istedik.

"KİM EL UZATIRSA KOPARIRIZ"

Birileri Türkiye denilen bu koca çınarı koparmaya çalışıyor. Açıkça söylüyorum kim bu çınara el uzatırsa, onu koparırız.

İSİM VERMEDEN HÜRRİYET'E ELEŞTİRİ

Bir gazetede “üç günlük ihmal” diyerek bir hikâye anlatılıyor. Bu konudaki haberlere özen gösterilmesi ricasında bulunduk. Orada anlatılan her şey yanlıştır, bunu çok net söylüyorum. Ankara’ya gelmişler, kafelerde gezmişler... Siz yanında mıydınız? Ondan sonra da ‘yayın yasağı neden geliyor’ deniyor.

YAYIN NEDENİYLE KAÇTI!

Elimizde belirli veriler var. Aynı gazetenin yaptığı yayın sebebiyle, bütün bu bağlantıları sağlayan aktörlerden birisi, vaktinden önce yapılan yayın nedeniyle

'Öyle şeyler biliyorum ki anlatamam' diyor Kılıçdaroğlu ve Bahçeli. Bana şantaj siyaseti yapıyor. Bu devlet siyaseti değildir.

kaçtı. Nasıl bu kadar sorumsuzca davranılabilir? Teröristlerin Ankara’ya nasıl geldiğini, ne zaman geldiğini biliyoruz ama ben bunları söylemem. Buz dağının altını görmemiz lazım. Bu gazeteye sesleniyorum, kim bu bilgiyi verdiyse, gelin bize aktarın. O bilgileri verenler bu teröristlerle irtibatta olanlardır. O bilgilerin hepsi yalan. Eğer doğruluğu ispat edilirse, o zaman da ayrı bir bazda konuşuruz.

BAHÇELİ'YE SESLENDİ: SES VER MÜBAREK

Dışarıda rahatsız olanlar da içeride bunların işbirlikçileri de AK Parti'ye karşı birleştiler. Her defasında buyrun bir ortak deglarasyon yayınlayalım dediğinde bundan kaçtılar. Sayın Bahçeli diyor ki işte kendi beceriksizliklerini örtmek istiyor. Biz zaten mücadele ediyoruz mübarek! Bir ses ver diyoruz, ortak bir metne imza atmalarını istedik. Bize kenarda oturup, köşenizden dert vermeyin! Bu çınarı budamak isteyenlere destek veriyorlar.

DAVUTOĞLU'NA YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Dışarıda birileri ve içeride onlar gibi düşünenler, Türkiye'yi kendi içerisine çekilerek kurtulabileceğini söylediler. Bize hep bırakın dünya ile ilgilenmeyi, kendi küçük dünyasında birbirleriyle kavga eden bir ülke olun dediler. Ufkumuzu Türkiye'den çıkarıp bakmamızı istemediler. Kuzey Irak'ta petrol anlaşması yaptığımızda bundan rahatsız oldular. Bu çoğrafya; ancak çevre coğrafyayla işbirliği yaptığı vakit kurtulabilir. Bunu yazdığımda Türkiye'nin büyük sorunları vardı. Ama bakın dediğim şeyleri AK Parti başardı."

"YARDIMLAR ENGELLENDİ"

Türkmenlere giden yardımları kim engelledi? O Türkmenler bugün halen Bayır-Bucak'da halen direnebiliyorsa bizim verdiğimiz yardımlar sayesinde. Bunu gururla söylüyorum. Bize bakan kimseyi ihmal etmedik. Bu Kürtler için de geçerli. Hiçbir yerde ayrım yapmadık.

"ŞANTAJ SİYASETİ YAPIYORLAR"

Bahçeli çanta taşıyor ama o çantayı açmadı. Her şeye hayır dediğini direkt açıkladı. Ben kapılar arkasında ya da önünde söylediklerimden gocunmadım. İsteyen, istediği şeyi konuşabilir. Kayıt da çıkarabilirler, hodri meydan. Bahçeli'yle baş başa görüşmedik. Biz Rabbimizin şahit olduğunu milletten saklamayız. Bir şey bilinmesin diyorsam bu bir devlet mahremiyeti gereğidir, ona da saygı gösterilmesi gerekir. Sanki be gizli konuşmuşum gibi çarptırıyor. 'Öyle şeyler biliyorum ki anlatamam' diyor Kılıçdaroğlu ve Bahçeli. Bana şantaj siyaseti yapıyor. Bu devlet siyaseti değildir.

BAHÇELİ'YE SERT SÖZLER

4 şart diyor ya, bunlara tek tek cevap verdim. Dışarı çıkınca yanlış anlaşılmasın. Tek tek sordum. Koalisyon, seçim hükümeti, azınlık hükümeti ve erken seçime hayır dediğini ifade etti. Bunun dışında bir şey söylediğimi iddia ediyorsa, hiçbir çekincem yok. Ama benimle bir daha konuşacaksa, karşımda şantaj siyasetiyle oturmayacak biri olmalı.Sorumluluktan kaçmaktan utanmamışlarsa ve halen açıklama yapacaklarını söylüyorlarsa buyursunlar."