BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın korumalarının kamera alarmı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uzaktan takip eden bir kamera, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Gerçek ise kısa bir süre sonra anlaşıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uzaktan takip eden bir kamera kısa süreli paniğe neden oldu. Korumalar, Tarabya'daki G20 Kadınlar Zirvesi'nin ardından Beşiktaş'a geçen Erdoğan, Cuma namazı için gittiği cami civarında konumlanmış kameranın, uluslararası bir medya kuruluşuna ait olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.

Erdoğan Cuma namazını Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camisi’nden kıldı. Erdoğan için çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

GÖKTAŞ MAKAM ARACINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma namazından çıktığı dakikalarda TSK’nin Suriye sınırında bir hava aracını düşürdüğü bilgisi geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş Erdoğan camiden ayrılırken makam aracına bindi. Erdoğan’a son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. 

KISA SÜRELİ KAMERA PANİĞİ

Basın mensupları ve onlarca kamera Erdoğan’ın peşindeydi. Ancak uzaktaki bir kamera güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Camiye hakim Gümüşsuyu tarafındaki yüksek binalardan birinin en üst katında pencere açıktı. Pencereden profesyonel bir kamera da camiye yönelmişti. Bir iki bina yanında da Özel Harekat Polisi çatıda önlem almıştı. Çok geçmeden merak uyandıran bu kameranın çekim yaptığı yerin uluslararası bir basın kuruluşunun bürosu olduğu öğrenildi.