BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan kritik Rusya mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ile yaşanan diplomatik krizin çözülmesi için tarafların aynı masaya oturması gerektiğini söyledi. Başbakan, Rusya ile iletişim kanallarını da açık tuttuklarını ifade etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ile oturup bir daha böyle bir olay yaşanmaması için konuşulması gerektiğine inandığını söyledi. Rusya ile ne olursa olsun iletişim kanallarını açık tutacaklarını anlatan Davutoğlu, uygulanan ambargonun zamanla Rusya'yı daha çok etkileyeceğini söyledi.

Davutoğlu, Bakü'deki iş dünyasının temsilcileriyle düzenlenen toplantıda konuştu. Rusya ile Türkiye'nin dışişleri bakanları seviyesinde bir araya geldiğini hatırlatan Davutoğlu, Bakan Çavuşoğlu'ndan görüşmeyle ilgil ilk

Rusya ile oturup bir daha böyle bir olay yaşanmaması için konuşulması gerektiğine inanıyorum.

intibaları ve kaanatleri aldığını söyledi. Davutoğlu, önemli olanın Türkiye ve Rusya gibi köklü devletlerin yüzyüze konuşacak iradeyi göstermesi olduğunu ifade etti. İşte Davutoğlu'nun sözleri;

AZERBAYCAN'A YATIRIM YAPMAK AVANTAJLI

Enerji maliyetlerinin göreceli olarak düşük olduğu Azerbaycan'a yatırım yapmak Türk yatırımcıları için, sanayiciler için önemli bir imkan, avantaj anlamına gelir. Aynı şekilde bu enerjinin Türkiye'ye aktarılarak, Türkiye'de enerji maliyetlerinin düşürülmesi de dahil olmak üzere Türkiye'nin enerji talebinin karşılanması da birbirini tamamlayıcı nitelikte bir adımdır. 

ÇAVUŞOĞLU-LAVROV GÖRÜŞMESİ

Bir kez daha bu vesileyle Bakü'den bu mesajı vermenin önemli olduğuna inanarak ifade ediyorum; Türkiye-Rusya ilişkileri hem iki ülke için önemlidir hem de Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve bahsettiğim Avrasya-Avrupa bağlantıları itibarıyla da ve bu çevre bölgenin barışı itibarıyla büyük önem taşıyor.

SINIRLAR KONUSUNDA TAVİZ YOK

Biz bütün dış politikamızı ilkelere oturtmuş bir iktidarız. Sınır güvenliğimizi, hava sahamızı, kara sınırlarımızı, deniz sahamızı korumak konusundaki irademizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi bir kez daha burada ifade etmek isterim.

RUSYA İLE OTURUP KONUŞULMASI GEREKİYOR

Bu derece karmaşık bir operasyon silsilesinin olduğu yerde, geçtiğimiz hafta yaşadığımız gibi olayların yaşanması da koordinasyon olmaması halinde kaçınılmaz hale geliyor. Rusya ile oturup bir daha böyle bir olay yaşanmaması için konuşulması gerektiğine inanıyorum.

"RUSYA İLE İLETİŞİM KANALLARINI AÇIK TUTACAĞIZ"

Rusya ile iletişim kanallarını açık tutmaya devam edeceğiz. Kafkasya'da ve Balkanlar'da, Karadeniz ve Orta Asya'da kalıcı barış ve istikrarın olması için de Rusya'nın yapacağı katkının önemine de inanarak, iletişim kanallarını daima açık tutacağız. Ama şu da bilinmelidir ki; Türkiye'ye dönük hangi ülke ekonomik ambargo uygularsa uygulasın, ekonomik ambargolar nihai kertede döner ve bu ambargoları uygulayanları, o ambargoların uygulandığı ülkeden daha fazla etkilemeye başlar. Onun için şimdi rasyonel, soğukkanlı düşünme vaktidir."