BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Kabe müjdesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Osmanlı yadigarı olan Kabe'deki revaklar için konuştu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kabe'deki Osmanlı revakları ile ilgili, "Osmanlı revaklarıyla ilgili son yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde tüm milletimize şu müjdeyi vermek isterim ki; Osmanlı revaklarının her bir taşı, her bir parçası özenle korunuyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Osmanlı revaklarıyla ilgili son yıllarda yaptıkları çalışmalar sonucunda bir müjde vermek istediğini belirterek, "Osmanlı revaklarının her bir taşı, her bir parçası özenle korunuyor" dedi.

Konya'ya gelen Davutoğlu, merkez Karatay ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Spor ve Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Myanmar'daki durumu ve Arakan Müslümanlarının geleceğini konuşmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen toplantısına katıldıktan sonra bu sabah Medine-i Münevvere'yi ziyarete gittiklerini, oradan da Konya'ya geldiklerini söyledi.

Medine ile medeniyetimizin Anadolu'daki simgesel şehri olan Konya arasındaki manevi yolculuğun kendisine büyük bir huzur verdiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Nerede olursak olalım hep Konya'nın bu manevi huzurunu, Konya'yı Konya yapan değerlerini hakkıyla temsil etmeye çalışıyoruz. İster Somalilileri geçen hafta bir araya getirdiğimizde olduğu gibi, ister Filistinli kardeşlerimizi barıştırmak üzere yola çıktığımızda olduğu gibi, ister Gazze'ye, Myanmar'a, Somali'ye gidip oradaki mazlumlarla kucaklaştığımızda olduğu gibi hep zihnimizde Mevlana'nın büyük manevi derinliğinde hissettiğimiz o hasletleri taşımaya çalışıyoruz. Hep onurla, gururla sadece Konya'nın değerlerine ve bu Anadolu'nun güzel insanının onurlu duruşuna saygı ve muhabbetle hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizlerin desteği oldukça da ister Ortadoğu'daki meselelerde olsun, ister Suriye'deki zulmü durdurmak için olsun, ister Myanmar'daki akan gözyaşını durdurmak için, ister Somali'de, Mali'de kardeş kavgasını durdurmak için olsun, isterse Mavi Marmara şehitlerinin hakkını, hukukunu korumak için olsun; hep bu değerleri temsil etmek üzere yola çıktık ve gururla, onurla bu değerleri taşıyoruz."

-Kabe'deki Osmanlı revakları-

Davutoğlu, Konya'nın tarihi kent merkezini olduğu gibi korumak, ihya etmek ve onu gelecek nesillere hiç bozulmadan aktarmanın kendileri için ulvi bir vazife olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dün Mekke'de Osmanlı revaklarının son durumunu tetkik etmek üzere revakların kademe kademe kaldırıldığı Arafat'taki alana gittim. Osmanlı revaklarıyla ilgili son yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde tüm milletimize şu müjdeyi vermek isterim ki; Osmanlı revaklarının her bir taşı, her bir parçası özenle korunuyor. Dün Osmanlı revaklarının kaldırıldığı alanı ziyaret ettiğimde bunun nasıl özenle korunmakta olduğunu görmekten büyük memnuniyet duydum. İnşallah, ecdadımızın emanet olarak bıraktığı büyük miras, tekrar Mekke-i Mükerreme'ye, Kabe'ye iade edilecek ve yerlerine taşınacak, korunacak."

Davutoğlu, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte butona basarak Spor ve Kongre Merkezi inşaatına ilk harcı attı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti Konya milletvekilleri Kerim Özkul ve Mustafa Baloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile çok sayıda vatandaş katıldı.