BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.409,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ yaralı Kızılay personeli ziyaretinde

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'deki bombalı saldırıda yaralanan 3 Türk Kızılayı personelini ziyaret etti.

Abone ol

Bozdağ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik'in sağlık durumlarına ilişkin Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu'ndan bilgi aldı.

Somali'deki bombalı saldırıda yaralanan Kızılay personeli ile yakından ilgilenen Bozdağ, olaydan sonra ambulans uçakla yaralıların Türkiye'ye getirildiğini ve tedavi altına alındıklarını belirtti. Yaralıların durumlarının iyi olduğunu kaydeden Bozdağ, hekimlerin verdiği bilgiye göre hastaların kısa süre içerisinde taburcu olabilecek durumda olduklarını kaydetti.

Bozdağ, "İnşallah kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. Yine iyilik kervanında hizmetlerine devam ederler. Çünkü Türkiye Kızılayı sadece Türkiye içinde değil, dünyanın her tarafında milletimizin ve ülkemizin iyilik elçileridir. Yardım elçileridir. Somali'de de bu iyilik ve yardım vazifesini devam ettiriyorlar" diye konuştu.

Bozdağ, yaralananların orada yarım kalan yardımlar için endişelendiklerini dile getirerek, "İnşallah bir daha böylesi hadiseler yaşanmasın" ifadesini kullandı.