BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Obama'ya taziye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boston Maratonu sırasında gerçekleşen terör saldırısı için mesaj yayınladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili, ABD Başkanı Barack Obama’ya taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, “Şiddet eylemleri sonucunda yitirilen her can, insanlığın ortak vicdanında ve hafızasında derin bir yara bırakmaktadır” dedi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’ya bugün gönderdiği taziye mesajında, “Dün Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve bir kısmının durumu ciddi olmak üzere, çok sayıda kişinin yaralandığını teessürle öğrendim. Bu eylemi şiddetle kınıyor ve acınızı yürekten paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Söz konusu saldırı yalnızca Amerikan halkını değil, dünyada barış ve esenlik içerisinde yaşamayı amaçlayan tüm halkların huzurunu hedef almıştır. Zira şiddet eylemleri sonucunda yitirilen her can, insanlığın ortak vicdanında ve hafızasında derin bir yara bırakmaktadır” dedi.

“Türkiye, bu kederli günde Amerika Birleşik Devletleri’nin yanındadır” diyen Başbakan Erdoğan, Obama’ya hitaben mesajında, “Siz Değerli Dostuma, bu trajik saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm ABD halkına, milletim, hükümetim ve şahsım adına en samimi taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.