BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'den CHP'ye birliktelik çağrısı

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ BDP'nin orta yolu bulma çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz hafta kürsüden MHP'ye zeytin dalı uzatan Kışanak bu hafta da CHP'ye sürece katılma konusunda çağırda bulundu.

BDP grup toplantısını bu hafta yine Eşbaşkan Gültan Kışanak yaptı. Kışanak geçen hafta MHP'ye barış ve sürece katılma çağrısında bulunmuştu.

Kürdistan'dan gelen yöre dernekleri temsilcileri adına CHP'ye çağrı yapan Kışanak, ''CHP sürece katılırsa biz her şeye hazırız. CHP tutumunu değiştirmeli. CHP'nin bizden beklentisi varsa biz bunu yapmaya hazırırz.'' dedi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında konuştu. İşte Kışanak'ın konuşmasından satır başları;

'SİHİRLİ KELİME YENİ SÜREÇ'

Sihirli bir kelime 'yeni süreç'. Her şeyi bunun içine koyarak tartışabiliriz. Demokrasi isteyen, çözüm isteyen herkes kendisini doğrudan görevli kılmalıdır, yapabileceklerini tartıştırmalarını yürütmelidir.

Niçin kimse koruculuğu kaldırmıyor diye sitem duyduk. Eğer silahları devreden çıkarmak gerektiğine herkes inanıyorsa koruculuk sisteminin de kaldırılması ve bu insanlarında sivil yaşamın parçası olması gerekiyor. Biz bu konuda Meclis'e önerge verdik.

Kürdistan'dan gelenlerin kurdukları yöre dernekleri ile toplantılar yaptık. Toplantıya katılanlar AKP'ye net mesajlar verdiler.

AKP'nin öteleyen yaklaşımından vazgeçmesi gerektiğini çözüme odaklanması gerektiğini ifade ettiler. Dil ve üslup konusunda uyarılarda bulundular. Şunu söyledi dernek temsilcileri;

'ERDOĞAN DİLİNE DİKKAT ETSİN'

Kendisi hergün bize ve çocuklarımıza terörist diyor. Biz bunu kabul etmiyoruz dediler. Eğer dilden başlayacaksa her şey AKP'nin de Başbakanın da diline dikkat etmesi artık Kürt sorununun adını koyması gerekiyor dediler.

CHP'YE ÇAĞRI

CHP'ye karşı da eleştiriler vardı. 'Biz barış karşıtı tutumu kabul etmiyoruz dediler ve bunu söyleyen yöre dernekleri bizim üyelerimiz arasında CHP'ye oy veren kişiler var ama CHP sürecin içinde yer almalıdır aksi takdirde böylesi siyasi anlayışla bizim yürümemiz mümkün değil' mesajları duyduk.

CHP'ye karşı açık çağrı yapın dediler. Ben buradan Kürdistan'dan gelenlerin kurdukları yöre dernekleri adına çağrı yapıyorum; 'CHP sürece katılırsa biz her şeye hazırız. CHP tutumunu değiştirmeli. CHP'nin bizden beklentisi varsa biz bunu yapmaya hazırırz.'

ÜÇ PARTİ MİLYONLARCA LİRA YARDIM ALDI

AKP, CHP ve MHP inanılmaz derecede yüksek rakamlarda hazine yardımı aldılar. Bu rakamlar soru önergemize verilen cevapla ortaya çıktı. Bu rakamlar Maliye Bakanlığının verdiği geçen 10 yıl içinde verdiği rakamlardır. 768 milyon lira AK Parti, 390 millyon lira CHP, 234 milyon lira MHP hazine yardımı almıştır.

10 yıl içinde milyonlarca lira bu ülkenin yurttaşlarından toplanan paradan bu üç partiye verilmiştir. Biz BDP iki dönemdir bu yardımdan bir tek kuruş almadık.