BIST 10.248
DOLAR 32,23
EURO 34,73
ALTIN 2.395,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den o akile çok sert tepki!

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli PKK'lılara terörist demeyelim diyen Baskın Oran'a fena çattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair konuları değerlendirdi.

Bahçeli konuşmasında Akil İnsanların konuşmalarını hatırlatarak akilleri PKK tetikçiliği ile suçladı.  PKK'lılara tazminat vermekten bahseden, Türklerin Kürtlere borcu olduğu konuşulan Akil İnsan toplantıları yine Bahçeli'nin hedefindeydi. Bu sözlerle Türk-Kürt kardeşliğin kaşındığını söyleyen Bahçeli Ege'nin Akil İnsanı Baskın Oran'ı da sert sözlerle eleştirdi.

PKK'nın çekilme sürecinde hükümetin TSK'ya yazılı emir verebileceği iddialarına da değinen Bahçeli bunun bir suç oluşturduğunu söyledi. Bahçeli böyle bir yazılı emrin verilmesi halinde TSK bu emre uyarsa suç işlemiş olacağını ilan etti.

Abdullah Öcalan'ın 2009'da oluşturduğu yol haritasının bugün uygulamaya konduğunu belirten Bahçeli, Erdoğan'ın Öcalan'ın sözlerinin aynı sözleri söylediğini ifade etti.

Konuşmasının detayları...

Yakından izlediğiniz üzere zor günlerden geçiyoruz. Yoğun bir sömürü sisi altında kafa karıştırıcı

BASKIN ORAN NE DEMİŞTİ?

Sen müzakere yaptığın insanlara hala terörist dersen, (Kürt sorunu yok, terör sorunu var) dersen kafalarda çok soru birikir.

PKK'YA TAZMİNAT

Doğu Anadolu'nun Akil İnsanı Zübeyde Teker, kendisine iletilen talepleri PKK'nın haber ajansı ANF'ye şöyle açıklamıştı: "Kimse 'önce PKK çekilsin' gibi bir beklentide değil; cezaevindeki siyasi tutsaklar ile PKK'ya iadeyi itibarın yanı sıra tazminat ödenmesi, tekke ve zaviyelerin açılması ve seçim barajının düşürülmesi ve genel affın çıkması gibi çok çeşitli talepler dinledik." 

TÜRKLER KÜRTLERE BORCUNU ÖDESİN 

Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu'daki toplantısında söz alan bir kişi Türklerin Kürtlere borcu olduğunu iddia etmişti. 

propagandalar siyasi adımlar durmadan ilerlemektedir. Derinleşen ekonomik açmazlar, yozlaşan ahlaki değerler, sorgulanan milli varlık hakları milletin elini kolunu bağlamaktadır.

Milli birliğimiz ve milli huzurumuz budanmaya çalışılmaktadır. Nereden bakarsak bakalım karşımızdaki meselelerin boyutu ağırdır. Türk milletinin bölünmesi ve çözünmesi için kirli bir rekabet vardır.

ÖCALAN'DAN HİKMET KANDİL'DEN LÜTUF BEKLİYORLAR

Türk devletinin yıkılması rejimin yok edilmesi konusunda ahlaksız bir mücadele vardır. Geldiğimiz bugünkü bunalım ortamında Türk kimliği gösterilmektedir. Bu tablo milli vicdanları hüsrana uğratmaktadır. Yanlışın kabullendirilmesi, bölünmenin doğal karşılanması amacıyla var olan manevi değerlerimiz istismar edilmektedir. 

Türkiye temellerinden koparılmaktadır. Tehditler artmış durumdadır. Başbakan Erdoğan çözüm süreci isimli hainliği kabul ettirmek için başvurmayacağı yolun olmayacağını kanıtlamıştır. 

Başbakan ve hükümeti PKK ve İmralı canisi ile girilen pazarlığı saklayabilmek ve sözde çözüm sürecinin dış kaynaklı olduğunu gzileyebilmek için oyun üzerine oyun tertip etmektedir.

Başbakana göre Türkiye etnik farklılıklar üzerine yeniden tarif edilebilirse demokratikleşecektir. Terörist Öcalan'dan hikmet beklemekte Kandil'den lütuf beklemektedir.

EFENDİMİZİN MESAJLARINI EŞKIYALARI AKLAMAK İÇİN KULLANIYOR

İstismarın aldatmanın ve sahteliğin çamurlu sularında yüzmektedir. İşine geldiği gibi konuşan vicdan azabı çekmeyen Başbakan Müslüman Türk milletine hakaret içindedir. Öyle ki yüce dinimiz efendimizin kutlu mesajlarını eşkıyaları aklamak için kullanmaktadır.  

Gidişata baktığımızda her gün akıllara durgunluk veren bir beyan vardır. AKP hükümeti PKK'yı meşrulaştırmak için elinden geleni yapmaktadır. 

Bir yanda sözde Akil İnsanlar Heyeti AKP ve PKK'nın emirlerini yerine getirirken, Başbakan ve yandaşları da süreci yürütmektedir. Bir yanda Kandil dağ kadrosu her gün rezil öneriler sunarken öbür yandan mektuplaşma almış başına giderken AKP'nin İmralı ziyaretleri sürmüştür.

PKK terör örgütü AKP'nin sırtını yerine getirmek ve kendi taleplerini yerine getirmek için ellerinden geleni yapmaktadır. Bu esnada 4. yargı paketi kabul edilmiş bu yolla bol kepçe ile PKK'ya ikramda bulunulmuştur.

Geçtiğimiz aylarda teröristlerin kaçırdığı kamu görevlilerimizin salıverilmesi karşılıklu tutanaklarla olmuştur. Bölücü örgüt silahla yapamadıklarını AKP ile yapmaktadır. Erdoğan dipsiz bir kuyuya düşmüş ve akıntıya kapılmıştır.

PKK üniter milli devlet yapısının sakatlanmasını teklif etmekte AKP bunu iştahla yapmakta. PKK Türkiye'yi istemekte AKP buna hazır olduğunu söylemektedir. PKK nazlanmakta AKP pışpışlamaktadır.

PKK jest yapmakta AKP mest üstüne mest olmakta. Başbakan ve hükümeti PKK'nın oyuncağı haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan 90 yıl sonra böylesi bir zillete muhattap olmak zorunda kalmıştır. İmrlaı canisinin 2009'de belirlerdiği kanlı yol haritası uygulamaya konmuştur.

Teröristbaşı dün ne söylüyorsa bugün Başbakan tekrarlamıştır. İmralı canisi 1921 anayasasına vurgu yapmış aynısını Erdoğan'da söylemiştir. İmralı canisi 1920'dan sonra sorunun başladığını söylemiş Erdoğan'da aynısını söylemiş. imralı canisi akil insanlar demiş Erdoğan da gereğini yapmışlar. İmralı canisi ve Erdoğan adeta tencere kapak gibi olmuştur. Bu ikili yüzünden Türkiye cehenneme götürmektedir.

BASKIN ORAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

63'lükler psikolojik harekata başlamış. 63 aklı karışık hükümet imkanlarıyla gitmiştir. Ege'nin bir hain akil insanlardan birisi "Sen müzakere yaptığın insanlara hala terörist dersen kafalarda soru birikir" derken akillerin aklındakini söylemiştir. Bu çürümüş şahıs ulus devlete karşı olduğunu sıkılmadan açıklamıştı. 

Yine 63 aklı karışıklardan birisi PKK'ya tazminat verilmesinden bahsetmiş, bir diğeri Türklerin Kürtlere borcu olduğunu söylemiştir. İşte AKP-PKK işbirliği ile toplanan sözde akillerin sözleri bunlardır. Acaba bu sözlerin sahipleri bölücü, ırkçı değil midir? Türk Kürt ayrımını kaşımak kalleşlik değil midir?

AKİLLER PKK TETİKÇİSİDİR

Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak adına PKK'ya tazminat isteyenler nasıl bir akilliktir Bunlar PKK'nın akilleri midir? Bizim 63'lüklerle ilgiili söylediğimiz ne varsa ortaya çıkmaktadır. Bunlar PKK tetikçileridir, Türk milletinin sırtındaki kamburdur. 63'lüklerden bir çoğu şehidimizin haklarını aklarına getirmemiştir. Bunlar ünvan ve para ve şöhret avcısıdır. Bunların derdi kanın durması değil Türkiye'nin bölünmesi ve PKK'nın dağdan inerken Türkiye'yi esir almasıdır.

Damat Ferit'in nasihat heyeti ne şekilde yenilmişse bunlar da yenileceklerdir. Türk milleti mukadderatına gözü gibi bakacaktır. Milletimiz bölücü teröristleri hakkı yenmiş olarak gösterenlere itirazını gösterecektir. 

Soruyorum bugünkü ihanet tablosunda silahı kimin nasıl ne şekilde bırakacağını anlayanınız var mıdır? Terör örgütünün herhangi bir mensubunda pişmanlık, suçluluk var mıdır? Dün yaptıkları katliamları bugün yapmayacaklarına dair bir pişmanlık var mıdır?

Bazı teröristler sınır ötesindeki inlerine sembolik olarak gitse bile çok sayıda olanlarının gitmedikleri bilinmektedir.

TSK BU EMRE UYARSA...

Farz edelim ki Başbakan Erdoğan TSK'ya emir verse bile bu emrin geçerliliği olacak mıdır? Konusu suç teşkil eden bir emri yerine getirmek nedir? Eğer bu emir yerine getirilirse emri veren de uygulayan da suç işlemiş olacaktır

Silahlı veya silahsız teröristlerin geçişine rıza göstermek şehidimize ve miletimize küfür ve haksızlık değil midir? Türk milletinin bağımsızlığını savunan kahraman TSK'dan teröristlere sessiz kalmasını kimse beklememelidir. Aksi takdirde bunun faturasına kimse katlanamayacaktır.

Geçen haftaki konuşmamda Erdoğan'a çağrıda bulunmuş ve demiştim ki 57. hükümet ve bakanlıklar inceletilmeli Yüce Divan da başta olmak üzere her yola başvurmaktan çekinmemelidir.

Başbakan Erdoğan da haftasonu bunu uygulamaya sokacağını açıklamış ve şahsım hakkında fezleke hazırlanmıştır. Anlaşılan Başbakan süreç için dik duruşumuzu kırmak için her yola başvuracaktır.

SENDEN KORKAN SENİN GİBİ OLSUN

Kalpazanlıktan, sahtecilikten hakkında fezlekeler bulunan birisi bize dürüstlük dersi vermeye kalkışmaktadır. Sayın Başbakan! Bilmelisin ki senden korkan senin gibi olsun! Senden çekinen de senin gibi işbirlikten sabıka yesin. Kalpazanlıklara, işbirlikçilere, dünürlere eyvallahımız yoktur.

Allaha şükürler olsun ki bizim de içinde olduğumuz 57. hükümet döneminde veremeyeceğimiz hesap yoktur. Çiğ süt içmediğimizden karnımızın ağrıması mümkün değildir.

TAŞ MEDRESE BURADA

 Her şeyimizi incelemeli araştırmalı gün yüzüne çıkarmalıdır. bunları yapmazsan namertsin. Biz ki arkasına bakarak yürüyenlerden, mazisinden yüzü kızaranlardan olmadık. Türk milletinin hayrı için bir bedel ödememiz gerekiyorsa bedel ödemekten çekinmeyiz. yargı emrindedir, kolluk güçleri talimat beklemektedir. Dava arkadaşlarımı tehdit ederek bölünmeye rıza göstereceğimizi sanıyorsa aklını kaçırmıştır. Biz korkmayız, ülkülerimizden vazgeçmeyiz. İşte Taş Medrese burada!

ERDOĞAN'A İKİ TEKLİF

Başbakan Erdoğan'a iki teklifim olacak, dokunulmazlığımı süratle kaldır. MHP'liler de buna olumlu oy kullanacak. İkincisi de 57. hükümet için Meclis Komisyonu hemen kurulmalıdır. Başbakan'ın elini rahatlatmak için hatta MHP bu komisyona üye de vermeyebilecektir. Ancak Başbakan ve partisi bizi inceleyecekse biz de onları araştırmalıyız. Bizim de komison kurmamız için önümüz açılmalı. Biz de 58, 59, 60 ve 61. hükümetin tüm işlerini araştıralım. Ak koyun kara koyun ortaya çıksın. Yüreği yetiyorsa, aklı kesiyorsa bu davetimize kulak vermelidir. Biz kimin ne olduğunu millet huzurunda ortaya çıkmasını istiyoruz.