BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na sıfır yağdırdı

Partisinin grup toplantısında konuşan başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'a sıfır yağdırdı

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini tarih bilmemekle suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, ”Mazi kalbimde bir yaradır” şarkı sözüyle cevap verrdi.

KILIÇDAROĞLU'NA BOL BOL SIFIR VERDİ

Erdoğan, kendisini tarih bilmemekle suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ''Mazi kalbimde bir yaradır'' şarkı sözüyle cevap vererek, şunları söyledi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta grup toplantısında defalarca kendilerinin tarih bilmediğini ifade ettiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

LEFTER'İ KALEYE GEÇİRDİ, KAĞITHANE'Yİ KAĞITTEPE YAPTI

''Kılıçdaroğlu, biz tarihi çok ama çok iyi biliriz. Biz tarihi Göktürk anıtlarından Tonyuk anıtlarına, Malazgirt'den Mohaç'a kadar,  İstanbul'un fethinden Çaldıran'a kadar, Çanakkale'den Kurtuluş Savaşına çok ama çok iyi biliriz. Üstelik biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilmediği,  bir türlü de öğrenemediği Cumhuriyet tarihini de CHP tarihini de çok ama çok iyi biliriz. O kadar iyi biliriz ki bu kürsüden de başka kürsülerden de belgeleriyle, kaynaklarıyla, başvuru eserleriyle Dersim, CHP, demokrasi hakkında Kılıçdaroğlu'na defalarca tarih dersi verdik. Ama hani bir şarkı vardır ya; 'Mazi kalbimde bir yaradır.'  Mazi, yani tarih Sayın Kılıçdaroğlu'nun kalbinde yara olduğu için verdiğimiz tarih derslerini bir türlü öğrenemedi.

DERSİM TARİHİ, CHP TARİHİ, İSTANBUL ŞEHİR TARİHİ SIFIR

Sayın Kılıçdaroğlu'nun tarih karnesi ortada... Bakın Dersim Tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır, İstanbul şehir tarihi sıfır...Aday olduğu ilçeyi filan bilmez. Kağıthane'ye Kağıttepe diyecek kadar... Futbol tarihi o da sıfır. Çünkü Lefter'i orta sahadan alıp kaleye geçirecek kadar sıfır. Bitmedi, İslam ve Türkiye tarihi yıldızlı sıfır. ''

EYYÜBİ TÜRBESİNİ URFA'DA ZANNEDİYORLAR

Erdoğan, geçen hafta bir CHP heyetinin Şanlıurfa'ya güya çıkarma yaptığını belirterek, bazı tarihi mekanları da ziyaret edeceklerini yazılı olarak duyurduklarını hatırlattı. Yazıda, o tarihi mekanların içinde Şanlıurfa'da 'Hz. Selahaddin Eyyubi Türbesi'' de bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Metinde öyle geçiyor. Bu tarih hatasının neresini düzeltelim bilmiyorum. Bir kere Selahaddin Eyyubi değil, Hz. Eyüp Peygamber, ikincisi Hz. Eyüp Peygamber'e naksedilen türbe, Şanılurfa merkezde değil, Virahşehir'de. Üçüncüsü Şanlıurfa merkezde CHP'lilerin ziyaret edeceklerini duyurdukları yer türbe değil, makam. Dedim ya ders veriyoruz, veriyoruz ama niyeti yok. Suriye'nin başkenti Şam'ı son aylarda defalarca ziyaret etiler. Gözleri de gönül gözleri de kapalı olduğu için Şam'ın merkezindeki Selahaddin Eyyubi türbesini öğrenemediler, öğrenemediler. Bu partinin genel başkanı bizi tarih bilmemekle itham ediyor. Biz tarihi biliriz, iyi bilmekle kalmaz, o tarihten ibret de alırız. Bununla da kalmaz istikbali, atiyi o tarihin üzerine inşa ederiz ve öyle yaşıyoruz.''

MIZIKÇI ÇOCUKLAR GİBİ

Çözüm sürecine destek vermeyen CHP de Erdoğan'ın hedefindeydi:

"Bu sürece muhalefet partilerinin de dahil olması için samimi bir yaklaşım içinde olduk. Partileri ziyaret etmek istedi kapılarını kapattılar. Sonra CHP bizi ziyaret etti. Ardından Meclis Başkanımızın girişimiyle birer çalışma arkadaşı verelim dedik. Bu da sonuçsuz kaldı. Araştırma komisyonu kurulması için Meclis'e başvurduk. Bizden önce CHP'nin vermiş olduğu bir önerge vardı. Biz bu arada ayrıca bir adım attık. Çözüm sürecini değerlendirme komisyonuyla ilgili bir adımımız oldu. CHP'li vekiller daha sonra kendi önergelerini geri çekti ama Meclis'te o teklif kayıtlara çekti. Oyunu bozan mızıkçı çocuklar gibi kenara çekildiler. Siz hani çözmek istiyordunuz? Ne oldu niye vazgeçtiniz niye kaçtınız? Niye çark ettiniz? CHP millete bunun hesabını vermek zorunda. CHP çözüm konusunda samimi olmadığını bir kez daha göstermiştir."

HAYIR KONUŞMAYANLAR EN AZINDAN SUSSUN

Çözüm süreci de Erdoğan'ın gündemindeydi. Sürece karşı olanlara böyle seslendi:

"Çözüm isteyen herkesten ellerini, dillerini, eğer bunlar mümkün değilse yüreklerini bu sürece koymalarını rica ediyorum. Böyle hayati bir meselede, hayır konuşmayacak olanların en azından susmak suretiyle, sukut suretiyle sürece katkı vermelerini rica ediyorum."

AKİL İNSANLARA ALKIŞ

Akil insanlara yönelik tepkilere değinen Erdoğan, CHP ve MHP'ye yüklendi:

"Akil insanlar heyeti bölgelerde çalışmaya başladı. Hakaretlere ve edepsiz kışkırtmalara rağmen akil insanlar çok güzel çalışmalar yapıyor. Verilen mesajların güçlü ve etkili olduğunu görüyoruz. Bu arkadaşların hepsinin bu toplumda bir karşılığı var. Ama bu hakareti yapanların toplumda bir karşılığı yok. Çok farklı inanç ve ideolojik görüşlerden oluşan insanlardan oluşuyor. Program arkadaşlarımıza ait. Biz onlara dedik ki; 'Yol haritanız size ait kimlerle görüşeceksiniz istediğiniz gibi görüşeceksiniz. Size inanıyor ve size güveniyoruz.' Şu ana kadar da bunu başarıyla yürütüyoruz.

Bu kenetlenmeyi hazmedemeyenler, sindiremeyenler provokatif eylemlere girişebiliyorlar. Olumsuz hadiselerin son derece cüzzi ve marjinal olduğunu görüyoruz. Sevindirici haberler geldikçe göreceksiniz CHP de MHP de yalnız kalacak tarih karşısında mahcup olacaklar. Burada şu hususu özellikle ifade etmek istiyorum; akil insanlar sadece bu sürecin bir tanesidir."