BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan İstanbul'a 5 müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı'daki İstanbul mitinginde İstanbullular'a müjde verdi. Davutoğlu, yeni dönemde İstanbul için hayata geçirecekleri 5 projeyle dünyanın en yaşanabilir şehri olacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan İstanbul'a 5 müjde! Davutoğlu, İstanbul'un huzur ve güvenin şehri olacağını söyleyerek, 3. Havalimanı'nın hemen yanına dev fuar alanı yapılacağının müjdesini verdi. Önümüzdeki dönem her biri 5 bin metrekare alana sahip 200 park yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, 45 kilometre olan raylı sistemi, 145 kilometreye çıkardıklarını 122 kilometrelik inşaatımız da hızla devam ettiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitingde İstanbul'a üst üste müjde verdi.

İstanbul'un estetiğini mutlaka koruşacaklarını ve her taşına sahip çıkacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Kim İstanbul'un kimliğine dokunursa, tarihine zarar verirse karşısında bizi bulacak" diye konuştu. İşte Davutoğlu'nun İstanbullular'a verdiği 5 müjde;

5 BİN METREKARELİK 200 PARK

"Gezi olaylarında birkaç ağaç yer değiştirdi diye bu şehri şiddete bulayanlar, bunu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dönem İstanbul için planladıkları 5 yeni projeyi açıkladı

anlayamazlar. Sadece Anadolu yakası mı? Hiç merak etmeyin İnşallah Avrupa yakasında da Alibeyköy Şehir Ormanı'nı kuruyoruz. Beyannamemizde, şehirlerimizde yatay mimariye geçerek yeşil alanları artıracağımızı açıkladık. Bunun ilk adımını, ilklerin ve enlerin şehri İstanbul'da yapıyoruz.

İstanbul'daki yoğun şehirleşme ve trafiğin önüne geçmek, binaların yoğun olduğu yerlerde nefes alan alanlar açmak için her biri 5 bin metrekare alana sahip 200 park yapılacak.

"HUZUR VE GÜVEN ŞEHRİ"

Bizim medeniyetimizin aynası olan şehirlerimiz asla suça teslim olmayacak. Her geçen gün büyüyen, gelişen İstanbul'da diğer illere örnek olacak dev bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projemizin adı, 'Huzur ve Güven Şehri'. Huzur ve güven şehri olarak İstanbul'da uyuşturucuya karşı mücadelede, her alanda, her türlü tedbiri alıp, İstanbul'u huzur ve güven diyarı olarak gelecek nesillere armağan edeceğiz.

50 SAĞLIK TESİSİ

Anadolu yakasına 3 bin 800 yataklı Sancaktepe, Avrupa yakasına 2 bin 682 yataklı İkitelli Şehir Hastanesi yapıyoruz. Ayrıca 50 sağlık tesisi daha yapacağız. İşte bu İstanbul'a olan borcumuzun ödenmesidir. Şehirlerimizi bir anne, bir baba gibi sarmalıyoruz. Yüreğimize, bağrımıza basıyoruz. Şahit misiniz İstanbullular?

YENİ METRO PROJELERİ

Ankara'ya yüksek hızlı tren ile gidebiliyor musunuz? Marmaray ile Anadolu ve Avrupa yakasında seyahat ediyor musunuz? Bunları kim yaptı? Şimdi de 3. köprüyü yapıyoruz. Üç katlı tüneli yapıyoruz. 3. havalimanı ile dünyanın en büyük havalimanını, İstanbul'a yapıyoruz. Gebze-İzmit-Bursa-İzmir üzerinden İstanbul ile İzmir'i 3,5 saate indiriyoruz. Her yerde metro, her yere metro hedefiyle İstanbul'u ilçe ilçe, mahalle mahalle metroyla tanıştırıyoruz. İstanbul'daki raylı sistem uzunluğunu 3 kat artırdık. 45 kilometre olan raylı sistemi, 145 kilometreye çıkardık. 122 kilometrelik inşaatımız da hızla devam ediyor. Metro hatları, teleferikler, hava raylar, tramvaylar yapıyoruz. Buradan size bir de müjde vermek istiyorum.

DEV FUAR VE KONGRE MERKEZİ

Dünyada ilk olan bir projemizi İstanbul'da hayata geçireceğiz. 3. havalimanın hemen yanına 3 milyon metrekare alanda, yemyeşil bir fuar ve kongre merkezi kuracağız. İnsanlar, kardeşlerimiz Türkiye'nin dört bir yanında aileleriyle çocuklarıyla burada vakit geçirebilecekler. Devir kampüs olacak."