BIST 10.170
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.388,70
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan HDP'ye kritik 'Cizre' çıkışı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cizre'de son duruma ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Davutoğlu, HDP'nin Cizre tutumuna ilişkin, "Burası Suriye değil! öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez." dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre'ye yürüyen HDP'liler için "Kamu düzenine uymak zorundalar" dedi. Özerklik ilanlarıyla ilgili  "Burası Suriye değil! öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Demokratik hukuk devletinde yönetim sisteminin ne olduğu, nasıl yürüyeceği belli." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu A Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle PKK saldırıları ve Cizre'yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Cizre'de neden hâlâ sokağa çıkma yasağı var?" sorusuna "Çünkü güvenlik güçleri adım adım ilerliyor. Her gece Şırnak Valimizle konuşuyorum. Şu anda hangi heyet olursa olsun, AK Parti'den de heyet gitse, orada kurallara uymak zorunda. Ama bu süreçte Cizre'de fırınlar çalışıyor, halkın istekleri karşılanıyor." yanıtını verdi.

"HDP CİZRE'YE YÜRÜYOR DA KANDİL'E NEDEN YÜRÜMÜYOR?"
HDP'nin İdil'den geri döndüğü Cizre yürüyüşünü de değerlendiren Başbakan, "HDP Cizre'ye yürüyor da Kandil'e neden yürümüyor? Cizre'de tek bir sivil kayıp yok. Cenazeyi belediye kaldırır, polis mi kaldırır? Demirtaş 6-7 Ekim'deki gibi kışkırtıcılık yapıyor." dedi.

"HÜKÜMET ÖCALAN'LA TEMAS KURACAK MI?"
PKK saldırılarına ilişkin hükümetin Abdullah Öcalan'la temas kurup kurmayacağı üzerine gelen soruya, Davutoğlu, "İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur. İmralı ile geçmişte yapılan görüşmelerin ana odağı silahsızlanmaydı. Silahsızlanmayı, silahların Türkiye'yi terki... 2013'te bu çerçevede yapılan görüşmelerdi. Şu anda böyle bir irade, böyle bir yaklaşım, böyle bir perspektif oluşmadan görüşmenin bir anlamı yok." diye cevap verdi.

"SEÇİM ERTELENECEK" İDDİALARINA YALANLAMA
Davutoğlu, ayrıca, 1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan erken seçimin erteleneceği üzerine iddiaları yalanladı.

ekran-resmi-2015-09-10-16.59.52.png 

ANKETLERE GÖRE AK PARTİ'NİN OYU NE DURUMDA?

AK Parti'nin son dönemde anket yaptırıp yaptırmadığına ilişkin soru üzerine, Başbakan AK Parti'nin "Anketlerde yükselişe geçtiği"ni vurgulayarak, "Tek parti iktidarına gidecek şekilde güçlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:


Bütün şehirlerimizde terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenledik. Vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak devletin birinci görevidir. Cizre'de ve Silvan'da yapılmak istenen de kamu düzenini bozmaktı. Bugün istismar eden HDP'liler geçrekten özgürlükleri savunacaksa öncelikleri kamu düzeni olmalıdır.

"CİZRE TALİMATIMIZ ÇOK AÇIK VE NET"
Damlarda keleşlerle bekleyen birileri varsa ona dokunulacak. Hangi heyet olursa olsun kamu düzenine uymak zorundadır. Cizre'de talimatımız çok açık ve net! Her türlü tedbiri alın, halka hiçbir zarar gelmesin. Ama mayınları temizleyeceksiniz, hendekleri kapatacaksınız ve kimse ellerinde silahlarla damlarda duramayacak.

Güvenlik güçleri sokaklarda metre metre ilerliyor. Mayınlar temizlenip hendekler kapatıldıktan sonra ve silahlar teslim edilince tüm tedbirlere artık ihtiyaç kalmaz.

"BİR TEK CİZRELİNİN GÖZÜNDEN YAŞ DÖKÜLMESİNİ İSTEMEYİZ"
Burası Suriye değil öyle herkes kafasına göre kanton ilan edemez. Bir tek Cizrelinin gözünden yaş dökülmesini istemeyiz. Cizre bizim gözümüzün bebeğidir ve korunacaktır. Sadece bölgede eşkiyaya göz yumulmayacaktır.

DAĞLICA SALDIRISI
Dağlıca'da asker bölgede mayın olduğunu biliyor ve bunu temizlemek için yola çıkıyor. Ancak bu mayınların hangi metrede olduğu bilinmiyor. Önemli olan bu istihbarat bilgisine sahip olmak ki bu biz de var. Güvenlik güçlerimiz çok zor koşullarda görev yapıyor. Bizim operasyonlarımızda çok şükür sivil kayıp yok.

"CİZRE'DE 91 KİŞİ İÇİN ARAMA KARARI ÇIKARTILDI"
Cizre'de istihbarat var. 91 kişi için arama kararı çıkartıldı ama daha önceden hazırlanmış tuzaklarla güvenlik güçlerine bir karşı koyma var.

KUZEY IRAK'A KARA OPERASYONU YAPILACAK MI?
Gerektiğinde giriliyor ama kapsamlı bir kara operasyonu başlamış değil. Gerektiğinde silahlı güçlerimiz, özel birliklerimiz girerek, geri çıkıyorlar. 2008'de olduğu gibi kapsamlı bir harekat ihtiyaç olursa da başlar. Barzani'yle temas halindeyiz.